Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2023

Πάτρα: Προχωρά η κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στου Φλόκα

Στην Πάτρα, τρεις προσφορές από κατασκευαστικές εταιρείες, κατατέθηκαν στο σημερινό μεγάλο διαγωνισμό για την κατασκευή του σύγχρονου εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα, προϋπολογισμού 55,1 εκ. ευρώ και με τα συμπληρωματικά έργα 115 εκ. ευρώ, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Υπογραμμίζει δε ότι, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του, για μια ακόμα φορά, αντεπεξήλθαν με επάρκεια, σε ένα πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας και τεχνικών δυσκολιών διαγωνισμό.

“Το έργο θα γίνει με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και  από το Ταμείο Συνοχής. Συνεπώς δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες μας, σε αντίθεση με τα σχέδια προηγούμενων δημοτικών αρχών που προέκριναν τη διαδικασία μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).  Με τη διαδικασία αυτή (ΣΔΙΤ) το κόστος θα μετακυλούσε σταδιακά στους δημότες”, αναφέρει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα σημειώνει ότι, το έργο ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ  Ξερόλακκας, ενώ ελαχιστοποιούνται, επίσης, οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει η κατασκευή της Μονάδας, που προβλέπεται να διαρκέσει δύο  χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης συμπεριλαμβανόμενης της δοκιμαστικής της λειτουργίας.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντηρούνται και βελτιώνονται οι ποδηλατόδρομοι Λίμνης Πλαστήρα

Στην συντήρηση και βελτίωση των ποδηλατοδρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης Αγράφων και Πλαστήρα, προχωρά ο…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες», που…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορκωμοσία υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου, η επίσημη ορκωμοσία των μόνιμων υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο…