Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Πάτρα: Κατ’ οίκον εμβολιασμοί ηλικιωμένων με τη συνεργασία  ΚΟΔΗΠ και Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

Ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με τη συνεργασία των γιατρών, μελών του Ιατρικού  Συλλόγου  Πάτρας και  του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (Τμήμα  Τρίτης  Ηλικίας), εμβολιάστηκαν στο σπίτι τους.

Οι εμβολιασμοί έγιναν σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου, όπως Αγυιά, Ρίο, Ψαθόπυργο, Ψάχου, περιοχή κέντρου, Σαραβάλι, και Βραχνέικα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως τονίζει ο Δήμος Πατρέων,  αποτελεί η γιαγιά 103  ετών, που ζήτησε και εμβολιάστηκε στο σπίτι της δίνοντας σε όλους να καταλάβουν, ότι ο εμβολιασμός είναι η βασική προστασία από τον κορονοϊό.

Παράλληλα προσθέτει ότι, “για μια ακόμη φορά, ότι η δομή Βοήθεια στο Σπίτι του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, έχει συμβάλει στην προστασία πολλών  συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού και παρά την υποστελέχωσή της και τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας, ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση στο σύνολο σχεδόν των αυξημένων αιτημάτων που δέχονται”.

Επίσης ο Δήμος, αναφέρεται στην αναγκαιότητα, να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων (οικογενειακοί φροντιστές, βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.), με αυξημένη χρηματοδότηση από το κράτος  και τον ανάλογο εξοπλισμό. «Σε διαφορετική περίπτωση, με τη συνεχή αποδυνάμωση της δομής πολλοί συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, θα μένουν αβοήθητοι, με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, που δεν προχωρά στην στήριξη της δομής», σημειώνει.

«Η κυβέρνηση τέλος, πρέπει να αναβαθμίσει τώρα την Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, πράγμα που όφειλε να κάνει και δεν το έκανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με μόνιμο προσωπικό ( γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.α.), που θα επισκέπτονται σε μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά, όλους τους ανήμπορους στο σπίτι τους, για να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές τους ανάγκες»,καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλκιδέων: Πρόγραμμα δωρεάν rapid test

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πότε θα γίνονται δωρεάν rapid test στον Δήμο Χαλανδρίου, τον Ιούλιο 2022

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεχίζονται τα rapid test στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορονοϊού που…