Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2022

Πάτρα: Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2022 «Δες το Σφαιρικά»

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διοργανώνουν την Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2022 με τίτλο: «Δες το Σφαιρικά», που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 4 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου.

Στόχος των εκδηλώσεων, είναι οι συμμετέχοντες, αλλά κι εκείνοι που θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν, για το περιβάλλον, ως κοινό τόπο επιβίωσης των ειδών του πλανήτη αλλά και ανατροφοδότησης του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η σφαιρική αντιμετώπιση της φύσης, της φυσικής εξέλιξης και της ανθρώπινης δραστηριότητας δίνει τη δυνατότητα μιας αντικειμενικής ερμηνείας των φαινομένων, σχετικά με την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και αναδεικνύει την αξία της φύσης και του περιβάλλοντος ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως προϊόν.

Το πρόγραμμα, από σήμερα, περιλαμβάνει τα εξής:

  • ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 6, έως την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 12 το μεσημέρι: «Δες το Σφαιρικά» – Εκπαιδευτική ενότητα δράσεων για σχολεία Α/βάθμιας Εκπαίδευσης στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ ΕΟΤ)
  • ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 6 Ιουνίου από τις 5.30 το απόγευμα, μέχρι τις 9 το βράδυ, στο Νότιο Πάρκο: «Γιορτάζουμε το Περιβάλλον… πάμε Νότιο Πάρκο»:

-υπαίθρια έκθεση για τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Πατρέων

-βιωματικό περιβαλλοντικό εργαστήρι

-παράσταση θεάτρου σκιών στις 19.30 «Καραγκιόζης και ανακύκλωση στα χρώματα του καρναβαλιού» από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ στο Νότιο Πάρκο.

  • Παρασκευή 10 Ιουνίου: Κλείσιμο Εκπαιδευτικών Δράσεων με μαθητικές ομάδες στο Άνω Καστρίτσι.

Για τη δράση συνέβαλαν: το Καρναβαλικό Συνεργείο και η Κ.Ε.ΔΗ.Π – Καρναβάλι Πάτρας με τη δημιουργία κατασκευών για το πρόγραμμα, καθώς και η Διονυσία Αντωνακοπούλου για το δημιουργικό της αφίσας

Η φωτ. είναι από την περισυλλογή και ανάσυρση απορριμμάτων στη Μαρίνα Πατρών από μέλη του Καταδυτικού Κέντρου «Ionian Divers», το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νάξου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ – Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού

Ξεκίνησε η έκθεση Βιόσφαιρα Κέας, με τίτλο «Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα νέο διαχρονικό μνημειακό σύνολο 18 στρεμμάτων αποδίδει στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το ΥΠΠΟΑ

Στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και στην…