Άρθρο Localit 07 Νοεμβρίου, 2024

Πάτρα: Ελιές από κοινόχρηστους χώρους μαζεύει ο Δήμος- Στις κοινωνικές δομές και τους παιδικούς σταθμούς το λάδι

Ελιές από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους των ορίων του, μαζεύει ο Δήμος Πατρέων, ενώ το παραγόμενο ελαιόλαδο θα πάει στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), ο οποίος το προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα συσσίτια του Δήμου καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και όπου αλλού παρουσιάζεται πραγματική ανάγκη. Η δράση ξεκίνησε το 2014, και υλοποιείται κάθε χρόνο.

Παράλληλα με τα συνεργεία που έχουν αναλάβει τους κοινόχρηστους χώρους, από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται μέσα σε προαύλια σχολείων, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους κοντά σε αυτά, το μάζεμα των ελιών γίνεται από μαθητές, με την συνδρομή των εκπαιδευτικών τους.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, ο υπεύθυνος συντονιστής της δράσης, Δημήτρης Πελεκούδας παραβρέθηκε και συμμετείχε στο μάζεμα των ελιών στην πλατεία Δροσοπούλου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανάλογες δράσεις από μαθητές σε προαύλια σχολείων και σε κοινόχρηστους χώρους σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης, επίσης στα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου,  που όπως κάθε χρόνο η όλη δραστηριότητα, μετατρέπεται σε…  γιορτή, στην οποία προσφέρονται, ψωμί με λάδι και ελιές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…