Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2022

Πάτρα: Δράση ενημέρωσης για την έμφυλη βία από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών

Ανοιχτή εκδήλωση με διανομή ενημερωτικού υλικού διοργανώνει αύριο Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, (Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών),από τις 10:00 έως τις 14:00,ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στην έμφυλη βία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, η εξειδικευμένη πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλης βίας.

Η εκδήλωση αυτή, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Περιφέρειας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους συμπλήρωσε 9 χρόνια λειτουργίας στον Δήμο Πατρέων. Στο διάστημα αυτό έχει δεχτεί αιτήματα και έχει φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό γυναικών και των τέκνων τους, θύματα διαφόρων μορφών βίας.

Στόχος του ξενώνα είναι να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, σίτιση, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας.

Ωφελούμενες είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.) με τα παιδιά τους οι οποίες χρήζουν φιλοξενίας στους Ξενώνες. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται κατ’ αρχήν περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων γυναικών.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στελεχώνεται με ειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, κοινωνιολόγο), διοικητικό προσωπικό, βοηθητικό προσωπικό και φύλακες.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Ξενώνα, μπορούν να απευθυνθούν:

– στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γ. Γραμματείας Ισότητας των φύλων (ΓΓΙΦ) και στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

– στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων

– στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

– στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ)

– στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων

Εννοείται τέλος, ότι για λόγους ασφαλείας των φιλοξενουμένων, η διεύθυνση του Ξενώνα παραμένει απόρρητη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους ευρωπαϊκούς οδηγούς αυτοκινούμενου τουρισμού το Camper Stop της Άρτας

Ο πρώτος χώροας στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και συρόμενων τροχόσπιτων (camper stop) λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Το Κάστρο μετατρέπεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού

«Το Κάστρο αλλάζει και εξελίσσεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού. Το έργο διασύνδεσης, ανάπλασης, αναβάθμισης και…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φλώρινα: Σε πορεία υλοποίησης το έργο ανάδειξης των νερόμυλων Κρατερού

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” τα τεύχη δημοπράτησης του έργου…