Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2024

Πάτρα: Αστικοί λαχανόκηποι στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου

Πρόγραμμα αστικών λαχανόκηπων, υλοποιεί το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ζωής, της ενίσχυσης της υγιεινής διατροφής, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Πρόκειται για δημιουργία λαχανόκηπων στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου και εκμάθησης καλλιέργειας σε μικροκλίμακα για αστικούς χώρους, όπως ταράτσες, μπαλκόνια, παρτέρια πολυκατοικιών.

Το πρόγραμμα ανοίγει τις «πύλες» του για όλο το κοινό της πόλης από 26 Φεβρουαρίου έως τέλος Μαρτίου, κάθε Δευτέρα 10 π.μ. – 11 π.μ., στον χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στη Πλαζ Αγυιάς.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πάρκου, οι συμμετέχοντες αποκτούν βασικές γνώσεις καλλιέργειας, ανατομίας των φυτών, διαχείρισης των διαθέσιμων φυσικών πόρων και τέλος, συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως όργωμα, φύτεμα, ξεβοτάνισμα, σκάλισμα, λίπανση και συγκομιδή.

Αναδεικνύοντας την αξία της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, τα προϊόντα που θα συγκομιστούν θα προμηθεύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων και τη Δομή Συσσιτίων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.), στο email: parkoedu@gmail.com ή στο messenger της σελίδας του Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων.

(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Κάλεσμα στους πολίτες για αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους

Στην αποψίλωση και καθαρισμό των οικοπέδων τους μέχρι την 30η Απριλίου 2024, καλούνται οι πολίτες…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά νωρίτερα η αντιπυρική περίοδος σε Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στις περιφέρειες της Κρήτης, Βορείου και…

Ενδιαφέρουν 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή δύο δομών για ΑμεΑ

Στην οριστική παραλαβή της  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας…