Άρθρο Localit 04 Σεπτεμβρίου, 2023

Πάργα: Ηλιακά φωτιστικά εγκαθιστά ο Δήμος

Στον Δήμο Πάργας ξεκίνησε η πιλοτική εγκατάσταση των πρώτων ηλιακών φωτιστικών οδοφωτισμού, κυρίως σε σημεία που  δεν έχει γίνει επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος, πέρα από τον φωτισμό που προφέρουν με μηδενική κατανάλωση ενέργειας η εγκατάσταση τους αποσκοπεί, μέσα από την πιλοτική λειτουργία και στον έλεγχο της απόδοσης τους, ώστε να γίνει σταδιακά η επέκταση τους σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον Δήμο, με ενέργειες όπως η εγκατάσταση τις επόμενες ημέρες του πρώτου αυτόνομου φωτοβολταϊκού σε στέγη  σχολικής μονάδας, μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας φωτοβολταϊκού στο ΕΠΑΛ Καναλακίου, που υλοποιήθηκε μέσα από το πρόγραμμα  «Μια νέα αρχή στο ΕΠΑΛ».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…