Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2016

Παρατείνεται η κάρτα αλληλεγγύης για άλλους δύο μήνες

κάρτα αλληλεγγύηςΠαρατείνεται για δύο μήνες  η ισχύς της κάρτας σίτισης για 148.000 δικαιούχους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η παράταση δόθηκε καθώς καθυστερεί η έναρξη των νέων αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (κοινωνικό εισόδημα). Η  καθυστέρηση σκοντάφτει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και έτσι αναβάλλεται το πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τον Ιούνιο.

Χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης (κάρτα αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα) θα επωφεληθούν από τις παροχές για άλλους δύο μήνες.

Καθώς δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη υποβολής νέων αιτήσεων για το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από την 1η Απριλίου όπως είχε ανακοινωθεί, κρίθηκε απαραίτητο να παραταθεί το ισχύον πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης με τις ισχύουσες παροχές δηλαδή κάρτα σίτισης – αλληλεγγύης, δωρεάν ρεύμα από την ΔΕΗ και επίδομα ενοικίου.

Έτσι παίρνει τέλος η αγωνία 148.000 δικαιούχων κάρτας σίτισης που είχαν μείνει χωρίς επίσημη ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πέρα από τους εννέα πιλοτικούς μήνες.

Το υπουργείο Εργασίας αναζητούσε κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Από ό,τι φαίνεται τα κονδύλια βρέθηκαν, αλλά αντί για τρεις μήνες, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για δύο μήνες.

Η επόμενη πληρωμή για την κάρτα σίτισης αναμένεται να γίνει στις 24 Απριλίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…