Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2015

Παράταση του προγράμματος ΚΔΒΜ ζητά η ΚΕΔΕ

 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣΤη συνδρομή του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά προκειμένου να δοθεί παράταση λειτουργίας του προγράμματος των ΚΔΒΜ  μέχρι την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Το πρόγραμμα των ΚΔΒΜ υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ειδικότερα μέσω του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

«Μέχρι όμως την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, τονίζει στη σχετική επιστολή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  κρίνουμε επιβεβλημένη την παράταση λειτουργίας του, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους πολίτες, καθώς θεωρούμε πως μια διακοπή σε αυτή την φάση του έργου, θα οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και θα υπονομεύσει το θεσμό της Δια Βίου Μάθησης όπως συνέβη με το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2011), όταν η χώρα έμεινε για δύο έτη χωρίς εκπαίδευση ενηλίκων, με εμφανείς τις συνέπειες για την  κοινωνία σε καιρό κρίσης».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης, μέχρι σήμερα στα περισσότερα από 100 προγράμματα των Κ.Δ.Β.Μ. έχουν εκπαιδευτεί 194.623 πολίτες και στα 12.349 τμήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα, οι απασχολούμενοι (στελέχη, εκπαιδευτές κλπ) προσεγγίζουν τις 6.500 διαθέτοντας όλα τα απαιτούμενα και εξειδικευμένα προσόντα για την επίτευξη των στόχων της διά βίου εκπαίδευσης.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει: «Ζητούμε τη συνδρομή σας για την παράταση του έργου των Κ.Δ.Β.Μ. Εκτιμώντας ότι θα δείξετε κατανόηση στο δίκαιο των διεκδικήσεών μας και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα Δια βίου μάθησης, προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας στο βασικό αίτημα μας, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε το τεράστιο έργο της Δια Βίου μάθησης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το 5G ξαναγράφει τους κανόνες της ζωής στις πόλεις διεθνώς

Επενδύσεις τρισεκατομμυρίων – Η περίπτωση του Ελληνικού Μέχρι το 2050, σχεδόν το 70% του παγκόσμιου…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ -Έκπτωτη η δήμαρχος Κασσάνδρας – Τι λέει η ίδια και τα επόμενα νομικά βήματα

Την πειθαρχική ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα της δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά, γνωμοδότησε το…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βριλησσίων: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και προστατεύεται απολύτως από το Σύνταγμα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων ψήφισμα για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και…