Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2021

Παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητά ο Γ. Πατούλης

Παράταση των συμβάσεων των υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που προσελήφθησαν στην περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω της πανδημίας, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται,  και μετά το τέλος του έτους ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης  τονίζει πως «τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών καθιστούν σαφές το γεγονός ότι βιώνουμε ένα νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας, το οποίο επικεντρώνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και την περιφέρεια Αττικής. Η έκρηξη των κρουσμάτων που πλησιάζουν ταχύτατα το «όριο» των 10.000 κρουσμάτων ημερησίως φανερώνει την αλματώδη διασπορά του κορωνοϊού και τη ραγδαία διασπορά του ιού στην κοινότητα. Οι μετρήσεις που διενεργούνται στα λύματα της Αττικής μαρτυρούν αύξηση των κρουσμάτων περί του 60-65%. Οι προβλέψεις των ειδικών και οι τα στοιχεία των προσφάτων μετρήσεων και μελετών φέρνουν στο προσκήνιο εφιαλτικά σενάρια για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας και την Περιφέρεια Αττικής. Προβλέψεις-σοκ των ειδικών αναφέρονται σε 20.000 κρούσματα ημερησίως τον Φεβρουάριο».

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει πως οι υπηρεσίες της περιφέρειας κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα το πάγιο και οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσής τους και υπογραμμίζει πως η συνεισφορά του προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έχει υπάρξει και αναδειχθεί ως ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Ειδικότερα όπως τονίζει  συνέβαλλαν, μεταξύ άλλων, στα εξής:

  • Διενέργεια χιλιάδων ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών.
  • Διενέργεια χιλιάδων αγορανομικών και τεχνικών ελέγχων, καθώς και τιμοληψιών, παράλληλα με έλεγχο της τήρησης των εκάστοτε μέτρων κατά της διάδοσης του COVID-19.
  • Δράσεις αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, (διενέργεια σειράς μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων, παράδοση μασκών και αντισηπτικού υλικού, καθώς και συγκρότηση υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης γονέων και παιδιών στην Ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας 1110).
  • Αντιμετώπιση του διπλασιασμού του αριθμού των λειτουργουσών σε εβδομαδιαία βάση λαϊκών αγορών.
  • Διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού συμβάσεων με αντικείμενο την προμήθεια ειδών προστασίας και την παροχή υπηρεσιών, αποσκοπουσών στον περιορισμό της εξάπλωσης και στην προστασία έναντι της νόσου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ο κ. Πατούλης ζητά : «Την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ.,  που έχουν προσληφθεί στον φορέα για την κάλυψη των αναγκών λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας του COVID-19, δεδομένου ότι η αδιάλειπτη συνεισφορά τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών του φορέα στις αρμοδιότητές τους, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή 17 Μαΐου

Σε 174 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν rapid test για Covid-19, οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (16/05)

Τα σημεία που πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα εξής: Κτίριο…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (15/05)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα ακόλουθα: Κτίριο…