Άρθρο Localit 24 Ιουνίου, 2021

Παράταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Οικονομική ελάφρυνση των δήμων μέσω αναχρηματοδότησης των δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκων και Δανείων

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε σήμερα την Εκτελεστική Επιτροπή για την σημαντική εξέλιξη σχετικά με τα οικονομικά των δήμων. Η ΚΕΔΕ αφού μετέφερε την πραγματική εικόνα της οριακής κατάστασης των οικονομικών των Δήμων συμφώνησε με το ΤΠΔ  να δοθεί περίοδος χάριτος για την μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων για τα δάνεια των Δήμων. Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου χθες, 23/6, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή τοκοχρεολυσίων, δεν καταβλήθηκαν τα σχετικά ποσά και τα χρήματα παρέμειναν στα ταμεία των Δήμων.
Αναμένεται μάλιστα να κατατεθεί και η σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι Δήμοι δεν θα καταβάλουν τοκοχρεολύσια προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε συνάντηση που είχε με Πρόεδρο του ΤΠΔ, κ. Σταμάτη του έθεσε και πάλι το αίτημα της ΚΕΔΕ και των Δήμων να μην ξεκινήσει η καταβολή των ποσών από τα ληξιπρόθεσμα χρέη άμεσα και μαζί με τα ποσά των τοκοχρεολυσίων να συγκεντρωθούν σε ένα νέο δάνειο ώστε να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια των Δήμων και με επιτόκιο χαμηλότερο του 6%.

Κοινωφελής εργασία – Αίτημα για παράταση των συμβάσεων covid για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων τους καλοκαιρινούς μήνες

Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ ενημερώθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει η πρόσκληση προς τους Δήμους για να δηλώσουν νέες ειδικότητες. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Αυγούστου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι επειδή αυτό δε φαίνεται εφικτό, η ΚΕΔΕ θα προτείνει στο Υπουργείο να δώσει παράταση τουλάχιστον για δύο μήνες των συμβάσεων covid ώστε οι Δήμοι και κυρίως οι τουριστικοί και νησιωτικοί να μην μείνουν χωρίς προσωπικό στις υπηρεσίες τους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να σταλεί το αίτημα της ΚΕΔΕ στο Υπ. Εσωτερικών.

Επιστολή για νομοθετική ρύθμιση που αφορά σε κυρώσεις σε βάρος συνδυασμών και υποψηφίων για την εκλογική διαδικασία Μαΐου – Ιουνίου 2019

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ αποφάσισε την αποστολή επιστολής προς το Υπ. Εσωτερικών για να μειωθούν πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εκλεγμένους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους λόγω πλημμελούς υποβολής και σύνταξης εσόδων-εξόδων ζητώντας να υιοθετηθεί αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση με εκείνη του άρθρου 42 του νόμου 4447/2016, που αφορούσε τις προγενέστερες του έτους εκείνου δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, και για την εκλογική διαδικασία του Μαΐου-Ιουνίου 2019 και να μειωθούν αντίστοιχα τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Σημαντική η πιλοτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου. Απαραίτητη η άμεση κάλυψη των επιπλέον αναγκών που θα δημιουργηθούν σε προσωπικό και λειτουργικά έξοδα

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την παράταση του σχολικού ωραρίου που…

ΚΕΔΕ 01 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ώρα να ενεργήσουμε: Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμμετέχει στον Εθνικό στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Στον «πόλεμο» για την εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι! Και πρέπει να το κάνουμε…

ΚΕΔΕ 25 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαχείριση αποβλήτων και ενεργειακή κρίση: Μείζονα θέματα για την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική οικολογία

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους Οικολόγους-Πράσινους Το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και…