Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2017

Παράταση προθεσμίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού

Νέα προθεσμία μέχρι τις 31-12-2017, στις εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού, προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ.

Πρόκειται κατ’ ουσία για παράταση των προθεσμιών που τίθενται κυρίως για την παροχή στις εγκαταστάσεις/επιχειρήσεις αυτές του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

Όπως αναφέρεται η αναγκαιότητα χορήγησης νέας προθεσμίας στοιχειοθετείται για τους εξής λόγους:

Μετά την ψήφιση ν. 4412/2016 παρουσιάστηκαν αντικειμενικές δυσκολίες στην ανάθεση των αναγκαίων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Περαιτέρω, δεδομένου ότι εκκρεμεί η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που προβλέπουν τις τεχνικές προδιαγραφές κατηγοριοποίησης των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού/Θερμαλισμού και προκειμένου να μην υπάρχει κενό στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών κρίνεται σκόπιμη η χορήγηση της εν λόγω παράτασης.

Παράλληλα προστίθεται ότι  και μετά την έκδοση των εν λόγω υπουργικών αποφάσεων, είναι αναγκαία η ύπαρξη ικανού χρονικού διαστήματος προκειμένου οι εγκαταστάσεις/επιχειρήσεις να προσαρμοστούν για να ενταχθούν στην επιθυμητή διαβάθμιση.

Επιπλέον, με την εισαγόμενη ρύθμιση εξασφαλίζεται η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των επιχειρήσεων/εγκαταστάσεων. Τέλος, αναφέρεται ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, από τους οποίους, σε περίπτωση μη χορήγησης της προτεινόμενης παράτασης, δεν θα δύνανται να συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις/εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών.
Αναλυτικά η τροπολογία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…