Άρθρο Localit 14 Ιουνίου, 2018

Παράταση για την καταχώρηση αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο της Πάτρας, ζήτησε ο Απ. Απόστολος Κατσιφάρας

Παράταση της προθεσμίας για την καταχώρηση αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο της Πάτρας μέχρι 31 Δεκεμβρίου ζήτησε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, με επιστολή του προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεώργιο Σταθάκη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χαθούν δικαιώματα πολιτών, εξαιτίας της αδυναμίας διόρθωσης των αρχικών εγγραφών ακινήτων και στην δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών, λόγω της αλλαγής του Φορέα του, που έγινε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Κατσιφάρας σημειώνει ότι το ίδιο πρόβλημα είχε παρατηρηθεί και τον Ιανουάριο, οπότε και δόθηκε παράταση στην προθεσμία για την διόρθωση των αρχικών εγγραφών ακινήτων, μεταξύ άλλων, και του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών του δήμου Πατρέων.

«Ωστόσο, τονίζει, η δυσλειτουργία εξακολουθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών. Ειδικότερα, από τους τρεις δικηγόρους που έκαναν το νομικό έλεγχο των εγγράφων πριν την αλλαγή του Φορέα, παρέμειναν ως ΠΕ Νομικών μόλις δύο. Μάλιστα, ο ένας είναι αποσπασμένος, με συνέπεια μόλις ένας να ασκεί καθήκοντα. Παράλληλα, δεν έχουν ανατεθεί ακόμη αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα η διεκπεραίωση των εγγράφων να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της καθυστέρησης αποτελεί το γεγονός ότι, σήμερα, ελέγχονται οι πράξεις που έχουν κατατεθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο με πρωτόκολλο μηνός Μαρτίου 2018. Έτσι, είναι προφανές ότι, αν δεν δοθεί παράταση για όσα ακίνητα εκκρεμεί ο έλεγχος νομιμότητας και για κάποιο λόγο απορριφθεί η αίτηση, ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να διορθώσει τυχόν σφάλμα, για το οποίο αυτό απορρίφθηκε, ούτε εξωδικαστικά, ούτε δικαστικά».

Να σημειωθεί ότι το ίδιο αίτημα έχουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Πατρών, το ΤΕΕ Δ. Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…