Άρθρο Localit 13 Σεπτεμβρίου, 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ποε-οτα1-300x200Παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποιεί   η ΠΟΕ – ΟΤΑ, έξω από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί, με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «τα κοινωνικά δικαιώματα και την προάσπιση τους», στο συγκεκριμένο χώρο, δηλώνοντας ότι αρνούνται να συμμετέχουν, παρότι έχουν προσκληθεί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ: Την στιγμή που οι συντάξεις πετσοκόβονται, που τα όρια συνταξιοδότησης τείνουν να ευθυγραμμιστούν με το όριο… θνησιμότητας, που εκατομμύρια πολίτες είναι καταδικασμένοι στην εξαθλίωση και την φτώχεια, η κυβέρνηση μας καλεί σε «φιέστες» που αφορούν στα «… κοινωνικά δικαιώματα και την προάσπισή τους.»!!!

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό απ’ την μία να ψηφίζονται σκληρά μέτρα λιτότητας, η φοροεπιδρομή να θερίζει όλα τα νοικοκυριά, η ανεργία να μαστίζει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, να δρομολογείται η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, να καταργούνται οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ιδιωτικοποιούνται  Δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, να ξεσπιτώνονται οικογένειες, να αυτοκτονούν απελπισμένοι συνάνθρωποί μας και απ’ την άλλη να καλούμαστε να συμμετέχουμε σε Δημόσια διαβούλευση που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κοινωνικές πολιτικές.

Οργανώνουν «διαβούλευση» για τις κοινωνικές πολιτικές αυτοί που υπαγόρευσαν και συνεχίζουν την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και της εξαθλίωσης και την πραγματοποιούν με προσκεκλημένους Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, όπως και στελέχη της τρόικας εσωτερικού. Οι εργαζόμενοι απλά προσκαλούνται ως άλλοθι της καταστροφικής αυτής πολιτικής.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σταθερή στον δρόμο του «αντιμνημονιακού αγώνα» δεν είναι δυνατόν να μείνει απαθής και αμέτοχη σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζει η συγκυβέρνηση στις πλάτες των εργαζομένων αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Ο εμπαιγμός και η  υποκρισία έχουν πάρει τη θέση των φιλολαϊκών δεσμεύσεων που προανήγγειλε η συγκυβέρνηση πριν τις εκλογές. Γι’ αυτό το λόγο και η απάντησή μας θα δοθεί όπως ακριβώς πολύ καλά γνωρίζει η Ομοσπονδία μας την ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, στις 9.00 το πρωί έξω από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βασ. Αμαλίας 8-Αθήνα)».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…