Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στην πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη του Σώματος με τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφορούν στα οικονομικά των δήμων ενόψει της ψήφισης του ετήσιου Προϋπολογισμού, αποφάσισε πριν από λίγο το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.
Συγκεκριμένα η Αυτοδιοίκηση ζητά από την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Δηλαδή:
- Να προβλεφθούν στον φετινό τακτικό Προϋπολογισμό τα 250 εκ. ευρώ, που απαιτούνται για την κάλυψη του κόστους μονιμοποίησης των 10.000 συμβασιούχων.
- Να αποδοθούν σταδιακά οι παρακρατηθέντες πόροι της Αυτοδιοίκησης, αρχής γενομένης από τον Προϋπολογισμό του 2006.
- Να αποδοθούν πλήρως για το 2006 οι θεσμοθετημένοι πόροι της Αυτοδιοίκησης.
Αν κατά τη σημερινή ψήφιση του ετήσιου Προϋπολογισμού δεν αποτυπωθούν με συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού τα παραπάνω αιτήματα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει τη στάση του.
Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν είναι:
· το κλείσιμο των δήμων το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη
· σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου με αποκλειστικό θέμα τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης
· συνέχιση της καμπάνιας ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Σημ: Επισυνάπτεται το ψήφισμα διαμαρτυρίας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ