Άρθρο Localit 31 Μαρτίου, 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας δημάρχων, εργαζόμενων και γονέων στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σήμερα το πρωί

παιδικός σταθμόςΜε κεντρικό αίτημα την εμπρόθεσμη καταβολή των δόσεων του ΕΣΠΑ που αφορούν το πρόγραμμα “Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής” πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στις 10:30 παράσταση διαμαρτυρίας.

Δήμαρχοι, εργαζόμενοι και γονείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δόσεων μέσω ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα στη κινητοποίηση συμμετέχουν οι δήμαρχοι Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Κορδελιού – Ευόσμου, μαζί και οι εργαζόμενοι καθώς και οι διοικήσεις των δημοτικών παιδικών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) των εν λόγω δήμων.

Όπως τονίζεται από τους δημάρχους η συγκεκριμένη τακτική της κυβέρνησης  καταδικάζει σε ασφυξία τις δομές πολλών δήμων.

Για παράδειγμα, ενώ έχει παρήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2016 ακόμη δεν έχει καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου η α’ δόση του προγράμματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κεντρικά αιτήματα των δήμων, των εργαζομένων και των γονέων είναι, η ομαλή ροή χρηματοδότησης του προγράμματος “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής”, η άμεση καταβολή ολόκληρης της α’ δόσης του προγράμματος 2015-2016, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος των εθνικών πόρων, η έγκαιρη καταβολή της β’ δόσης στο άμεσο χρονικό διάστημα και η ενσωμάτωση των προτάσεων της ΚΕΔΕ στην προκήρυξη του προγράμματος της περιόδου 2016-17.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…