Άρθρο Localit 08 Οκτωβρίου, 2015

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης

Ρώμη ΚολοσσαίοΟ κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης, ο Ινιάτσιο Μαρίνο, παραιτήθηκε, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μαρίνο, καρδιοχειρουργός διεθνούς φήμης, είχε εκλεγεί πριν από δυόμισι χρόνια δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης με την υποστήριξη κεντροαριστερής πολυκομματικής συμμαχίας.

Προσπάθησε να συγκρουσθεί με παγιωμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα στον οικοδομικό τομέα και σε εκείνο της αποκομιδής απορριμμάτων, κλείνοντας τον μεγαλύτερο χώρο ταφής απορριμμάτων της Ρώμης, στην Μαλαγκρότα.

Παράλληλα, όμως, κατηγορήθηκε για αδυναμίες στην καθημερινή διαχείριση, υπερβολικό συγκεντρωτισμό και προβληματικό διάλογο με τα κόμματα που τον είχα στηρίξει.

Τις τελευταίες εβδομάδες διέρρευσε ότι μετέβη στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου χωρίς να έχει προσκληθεί από το Βατικανό, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον ποντίφικα.

Προέκυψε θέμα με έξοδα συνολικού ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο Μαρίνο φέρεται να πλήρωσε με πιστωτική κάρτα του δήμου, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για θεσμικού χαρακτήρα δαπάνες. Ο δήμαρχος αποσαφήνισε ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, αλλά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επέμεινε ότι η λύση της παραίτησης, πλέον, αποτελούσε μονόδρομο.

Θεωρείται πιθανόν, τώρα, να ορισθεί έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της ιταλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…