Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2024

Παραδόθηκε στο κοινό η ανακαινισμένη Φοντάνα ντι Τρέβι

Η αναστηλωμένη Φοντάνα ντι Τρέβι παρουσιάστηκε σήμερα έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες καθαρισμού και ανακαίνισης, που εντάσσονται στις προετοιμασίες της Ρώμης για το 2025, το ιερό έτος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι εργασίες, για τις οποίες η πόλη της Ρώμης όρισε προϋπολογισμό 327.000 ευρώ, περιελάμβαναν την απομάκρυνση της βρωμιάς, της ρύπανσης, του οξειδίου του σιδήρου και των αλάτων από το μνημείο του 18ου αιώνα, ένα από τα πιο γνωστά από τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σιντριβάνι είχε αδειάσει, αλλά οι επισκέπτες μπορούσαν να το βλέπουν από μια προσωρινή πεζογέφυρα.

Για να αποφευχθεί η επιστροφή του μεγάλου πλήθους που συνήθιζε να κατακλύζει τη μικρή πλατεία που στεγάζει το σιντριβάνι, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι δήλωσε ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να σχηματίζουν ουρά με 400 άτομα τη φορά.

Στο μέλλον, η πόλη της Ρώμης μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει εισιτήριο για το μνημείο, πρόσθεσε ο Γκουαλτιέρι.

Το Βατικανό αναμένει ότι έως και 32 εκατομμύρια τουρίστες θα μεταβούν στην ιταλική πρωτεύουσα για το Ιωβηλαίο, θέτοντας σε τεράστια πίεση τις απαρχαιωμένες υποδομές της Ρώμης και τη δυσχέρεια της διαχείρισης της ροής των επισκεπτών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…

Ενδιαφέρουν 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαδίκτυο, Παιδιά και Έφηβοι: Η λεπτή γραμμή ανάμεσα…

Ενδιαφέρουν 04 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρουσίαση μελέτης ΙΤΑ & ΚΕΔΕ για τη νεανική παραβατικότητα σε ημερίδα στο Ηράκλειο

Ημερίδα διοργανώνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) και η Επιτροπή Εγκληματικότητας και Παραβατικότητας Νέων της…