Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2024

Παραδόθηκε στο κοινό η ανακαινισμένη Φοντάνα ντι Τρέβι

Η αναστηλωμένη Φοντάνα ντι Τρέβι παρουσιάστηκε σήμερα έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες καθαρισμού και ανακαίνισης, που εντάσσονται στις προετοιμασίες της Ρώμης για το 2025, το ιερό έτος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι εργασίες, για τις οποίες η πόλη της Ρώμης όρισε προϋπολογισμό 327.000 ευρώ, περιελάμβαναν την απομάκρυνση της βρωμιάς, της ρύπανσης, του οξειδίου του σιδήρου και των αλάτων από το μνημείο του 18ου αιώνα, ένα από τα πιο γνωστά από τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σιντριβάνι είχε αδειάσει, αλλά οι επισκέπτες μπορούσαν να το βλέπουν από μια προσωρινή πεζογέφυρα.

Για να αποφευχθεί η επιστροφή του μεγάλου πλήθους που συνήθιζε να κατακλύζει τη μικρή πλατεία που στεγάζει το σιντριβάνι, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι δήλωσε ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να σχηματίζουν ουρά με 400 άτομα τη φορά.

Στο μέλλον, η πόλη της Ρώμης μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει εισιτήριο για το μνημείο, πρόσθεσε ο Γκουαλτιέρι.

Το Βατικανό αναμένει ότι έως και 32 εκατομμύρια τουρίστες θα μεταβούν στην ιταλική πρωτεύουσα για το Ιωβηλαίο, θέτοντας σε τεράστια πίεση τις απαρχαιωμένες υποδομές της Ρώμης και τη δυσχέρεια της διαχείρισης της ροής των επισκεπτών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2025» 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” έρχεται και φέτος στο Δήμο Ζωγράφου! Ξεκίνηδρ, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου, στην Ελεύθερνα, στις 27 Ιουνίου

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους δεν έχουν άδεια από τους δήμους

Τί συστήνει το Ελεγκτικό Συνέδριο  Το 50% των καταστημάτων που τοποθετούν στους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα,…