Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2018

Πάπας Φραγκίσκος: Ο αποκλεισμός των προσφύγων και μεταναστών δεν συνάδει με τις αρχές του χριστιανισμού

Δεν συνάδει με τις αρχές του χριστιανισμού ο αποκλεισμός των προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση στους κυβερνώντες πολλών χωρών να υποδέχονται τους ανθρώπους οι ζωές των οποίων «υποβαθμίστηκαν» από τη φτώχια, την αδικία και την εκμετάλλευση.

Ο Αργεντίνος ποντίφικας έκανε τις δηλώσεις αυτές την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Χιλή, λίγο προτού αναχωρήσει για το Περού, τον δεύτερο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

«Δεν υπάρχει καμία χριστιανική ευφορία όταν οι πόρτες κλείνουν. Δεν υπάρχει καμία χριστιανική χαρά όταν κάνουμε τους άλλους να νιώθουν ανεπιθύμητοι, όταν δεν υπάρχει χώρος για εκείνους ανάμεσά μας» σημείωσε κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του μετά τη λειτουργία που τέλεσε σε μια παραλία στην πόλη Ικίκε στη βόρεια Χιλή.

«Η κραυγή των φτωχών είναι ένα είδος προσευχής. Ανοίγει τις καρδιές μας και μας διδάσκει να είμαστε εξυπηρετικοί» επισήμανε.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προέτρεψε τους πιστούς να παρακολουθούν με προσοχή «όλες τις καταστάσεις αδικίας και τις νέες μορφές εκμετάλλευσης», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκμεταλλεύονται προς όφελός του τα προβλήματα των μεταναστών, όπως την έλλειψη νομίμων εγγράφων.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να κρατήσουν ενωμένες τις οικογένειές τους έχουν προκαλέσει σε πολλούς από αυτούς το αίσθημα ότι «οι ζωές τους έχουν υποβαθμιστεί» υπογράμμισε ενώπιον ενός πλήθους 50.000 ανθρώπων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Οι δήμοι έχουν πάρει φέτος 40 εκατ. ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

«Πρέπει όλοι οι δήμοι να συνδεθούν στην ειδική πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα» «Οι δήμοι…

Ρεπορτάζ 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Θεσσαλονίκης φωτίζει την πόλη με σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις

Περισσότερο ποιοτικό φως και λιγότερο ενεργοβόρο απέκτησαν στην Θεσσαλονίκη οι πλατείες Αγίου Γεωργίου και Αρχαίας…

Ρεπορτάζ 03 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΔ Ηπείρου για το πρόγραμμα ανέργων 55+: Παράσταση διαμαρτυρίας όλων των ΠΕΔ στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας

Προτείνει διήμερο κλείσιμο των δημαρχείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…