Άρθρο Localit 19 Οκτωβρίου, 2022

Πάνω από 2.500 δέντρα υψηλής ανάπτυξης φυτεύονται στους κοινόχρηστους χώρους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ξεκίνησαν οι εργασίες του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη  με κύριο χαρακτηριστικό την εντατική φύτευση πρασίνου.

Συγκεκριμένα, μέσα στους επόμενους μήνες, το ήδη πλούσιο πράσινο της πόλης θα εμπλουτιστεί με 2.684 δέντρα από τα οποία 2.300 είναι υψηλής ανάπτυξης με ύψος μεταξύ των 4 και των 7,5 μέτρων. Παράλληλα τα πάρκα, οι πλατείες και οι νησίδες στην πόλη θα πρασινίσουν με σχεδόν 25.000 θαμνοειδή και περισσότερα από 40 στρέμματα φυσικού χλοοτάπητα.

Οι επιλογή των δέντρων έγινε τις προηγούμενες μέρες, από τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, επιτελείο του Δήμου και γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος  στην Τραγάνα, στο μεγαλύτερο φυτώριο των Βαλκανίων (550 στρεμμάτων), το οποίο προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία, και επέλεξαν τα είδη, την ποιότητα και το μέγεθος των δέντρων.

Τα κύρια κριτήρια επιλογής ήταν να δέντρα να είναι υγιή, να ανήκουν στην Μεσογειακή χλωρίδα ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και κυρίως να είναι το μέγεθος τους τέτοιο που θα συμβάλλουν άμεσα στην αισθητική και ουσιαστική αύξηση του πρασίνου.

Παράλληλα στο έργο για την προμήθεια φυτικού υλικού, αρδευτικών υλικών και  ειδών εξοπλισμού για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δικτύου χώρων πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 7 εκ ευρώ που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (από τα οποία τα 4,1 εκ αφορούν αποκλειστικά την αναβάθμιση του πρασίνου) έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση υπογείου συστήματος αυτόματης άρδευσης με σύστημα τηλεελέγχου για να διασφαλιστεί η υγεία των φυτεύσεων και το αποτελεσματικό πότισμα χωρίς σπατάλη νερού.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων μηνών.

 «Η ανάπτυξη του φυσικού πρασίνου αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και το γεγονός αυτό μας οδήγησε να επιλέξουμε τη εκτεταμένη φύτευση σε όλο το εύρος της πόλης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το πράσινο ισοζύγιο στην πόλη μας και να συμβάλουμε αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία ακόμα καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η φυτεύσεις στον αστικό ιστό της πόλης παράλληλα με τις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις που έχουν προγραμματιστεί τους επόμενους μήνες στους ορεινούς όγκους θα κάνουν την πόλη μας ακόμα πιο πράσινη και ακόμα ομορφότερη, μία παρακαταθήκη που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε μετά την έναρξη των εργασιών ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…