Χριστουγεννιάτικα δέματα στους δικαιούχους του, μοιράζει αυτές τις ημέρες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης, που στέκεται αρωγός σε 380 οικογένειες με περισσότερα από 1000 μέλη.
Η διανομή τροφίμων ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επί της οδού Μιαούλη 28 στο Γέρακα και θα συνεχιστεί μέχρι να προσέλθουν όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος.
Η κατανομή και διανομή των προϊόντων γίνεται με τη συνδρομή των εργαζομένων που προσελήφθηκαν στο Δήμο Παλλήνης, μέσω του προγράμματος ΔΡΑΣΕ Αλληλέγγυα, αλλά και την αυταπάρνηση των εθελοντών.
Επιδίωξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.
Προβάλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες, τον πληθυσμό της πόλης καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού της πόλης .
Προμηθεύει με προϊόντα κατοίκους του Δήμου που βρίσκονται σε αδυναμία, εξασφαλίζοντας την ισονομία και την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάθε μήνα διανέμονται στους δικαιούχους, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα:
· Τυποποιημένα τρόφιμα,
· Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας,
· Είδη βρεφοανάπτυξης,
· Είδη ένδυσης και υπόδησης,
· Είδη οικιακού εξοπλισμού,
· Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό