Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2022

Παλαιό Φάληρο: Επίσημη πιστοποίηση ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης

Ως Υγιής Πόλη, πιστοποιήθηκε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων, που έγινε στην Κοπεγχάγη (22-24 Νοεμβρίου), όπου εντάχθηκε στην «οικογένεια» του Π.Ο.Υ.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ο 2ος  Δήμος της Ελλάδας – μετά από εκείνον Πυλαίας-Χορτιάτη, πέρυσι – που πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη.

Κατά το τριήμερο διεξαγωγής του Συνεδρίου, στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου φιλοξενήθηκε το κέντρο χάραξης πολιτικής για την υγεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αποφασίστηκαν τοπικά μέτρα, τα οποία αφορούν παγκόσμιες στρατηγικές.

Οι ελληνικές πόλεις-μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, είχαν δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα της Δανίας. Τον Δήμο Π. Φαλήρου εκπροσώπησε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και τη συντονίστρια του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ., κοινωνικής λειτουργού Λίλιαν Φανιδάκη.

«Η επίσημη πιστοποίηση του Παλαιού Φαλήρου ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη στο Ετήσιο Συνέδριο του Π.Ο.Υ., έρχεται να δικαιώσει και να επιβεβαιώσει την προσπάθεια μας για τις αναπτυξιακές πολιτικές που ακολουθούμε και οι οποίες επιδιώκουν και καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας, κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και κυρίως, η μακροπρόθεσμη ευημερία. Με βασική μας αρχή ότι η ανάπτυξη πρέπει να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ευημερία των επόμενων γενεών», δήλωσε ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή τη διάκριση της πόλης.

«Συνεχίζουμε έχοντας την στήριξη και την συστράτευση όλων – δημοτών, εργαζομένων, εθελοντών – με την προώθηση καλύτερων υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα υψηλών προτύπων, αύξηση των συμμετοχικών διαδικασιών και βελτίωση της διαχειριστικής μας ικανότητας. Πάντα με απαρέγκλιτη αξία της πολιτικής μας τον Άνθρωπο και την αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30.000 m³ νερού ημερησίως για άρδευση εξασφαλίζει ο δήμος Ηρακλείου με τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων

Ξεκινά το έργο τριτοβάθμιας επεξεργασίας στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου και αξιοποίηση της εκροής για…

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι”

Το ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δήμαρχος Αμπελοκήπων –…

Ενδιαφέρουν 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινούν τα μαθήματα Γερμανικών και Ισπανικών στο Δημοτικό Κέντρο Μελέτης

Αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθήματα εκμάθησης Γερμανικών και Ισπανικών για ενήλικες,…