Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2020

«Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’αδύνατο» στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, η Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη παροτρύνει τους δημότες να πάρουν «την κατάσταση στα πόδια τους» και να χαρούν με το δικό τους τρόπο μια βόλτα με ποδήλατο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι με τη χρήση ποδηλάτου μειώνονται οι πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις και αντιμετωπίζει κάποιους τύπους διαβήτη και καρκίνου. Ακόμη ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ανακηρύξει την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί , κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας. Κρίνεται αναγκαίο να αναπτύξουμε τις κατάλληλες και ασφαλείς υποδομές προκειμένου το ποδήλατο να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ας ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής επαναφέροντας παράλληλα την ποιότητα ζωής στις πόλεις».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους.

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή,  όλου του αιρετού αυτοδιοικητικού προσωπικού.  …