Άρθρο Localit 22 Νοεμβρίου, 2022

Παιδική χαρά ΑμεΑ, δημιουργήθηκε στη Λαμία

Στη Λαμία, σε έκταση 2.000 τ.μ. δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος αναψυχής με μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά ειδικά κατασκευασμένη και παιδιά ΑμεΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα, με βάση τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που προβλέπονται στη νομοθεσία.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Λαμιέων, ο χώρος είναι περιφραγμένος, οι πόρτες επιτρέπουν είσοδο – έξοδο οχημάτων βοήθειας, το δάπεδο έχει επιστρωθεί με ειδικό ελαστικό τάπητα για την προστασία από πτώσεις, ενώ εγκαταστάθηκαν παιχνίδια κατάλληλα για χρήση από παιδιά ΑμεΑ. Ο χώρος έχει ηλεκτροφωτιστεί και δενδροφυτευτεί, ενώ εγκαταστάθηκε και ειδικός αστικός εξοπλισμός.

Το έργο, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της.

«…Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα παραδίδουμε στους δημότες μας μια νέα παιδική χαρά ειδικά κατασκευασμένη για παιδιά ΑμΕΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα. Ένα έργο με πραγματικό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία, μιας και είναι η πρώτη παιδική χαρά τους είδους της που γίνεται στην πόλη μας!

Κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για μία πόλη φιλικότερη προς τα άτομα με αναπηρία αποσκοπώντας αφενός στη βελτίωση της προσβασιμότητας και τη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία σε δημόσιους χώρους, και αφετέρου στην ψυχαγωγία, τη δραστηριοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έδεσσα: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου, που χρηματοδοτείται από το…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ). Στόχος είναι εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση  ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Παγγαίου

Μωβ κάδοι για την ολοκληρωμένη διαχείριση ειδών ένδυσης και υπόδησης, και λοιπών υφασμάτινων ειδών, τοποθετούνται…