Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2012

Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη

Το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME- International Society for Music Education), θα φιλοξενηθεί  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,  από τις 15 έως και τις 20 Ιουλίου 2012. 

 Το συνδιοργανώνουν,  η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση και η ISME,  με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Τίτλος του «Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες». 

 Βασικοί άξονες του είναι μεταξύ άλλων η Μουσική Παιδεία και ο ρόλος της Μουσικής στην πορεία της Ανθρωπότητας, τα Μουσικά Περιβάλλοντα και η Μουσική Διδασκαλία-Μάθηση, η Δόμηση και Αποδόμηση των Φιλοσοφιών για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Μουσική Ψυχολογία και η φύση της Μουσικής Εμπειρίας.  

Περισσότεροι από 1500 επιστήμονες και σύνεδροι από 70 χώρες,  αναμένεται να παραβρεθούν στο συνέδριο, ενώ πάνω από 1000 μουσικοί, μέλη 80 καλλιτεχνικών σχημάτων από  45 χώρες του κόσμου θα πλαισιώνουν το πρόγραμμά του. 

 Ο δήμος Θεσσαλονίκης, στηρίζει την διοργάνωση και σχεδιάζει ανοικτές συναυλίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης με τη συμμετοχή συγκροτημάτων που θα βρεθούν στην πόλη, με αφορμή το συνέδριο.

Η ISME, με μία διεθνή ιστορία που ξεκινάει από την ίδρυσή της από το Διεθνές Μουσικό Συμβούλιο της UNESCO το 1953 και με μέλη από πάνω από 70 χώρες του κόσμου, πραγματοποιεί παγκόσμια συνέδρια κάθε δύο χρόνια, σε διαφορετική χώρα.

Η Ε.Ε.Μ.Ε., ιδρύθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη, είναι πανελλήνια επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με μέλη από όλη την Ελλάδα και στόχο την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας μέσα από ποικίλες δράσεις, (συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, ενημερωτικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και επιστημονικές εκδόσεις).

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…