Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2016

Π. Κουρουμπλής: Αναγκαία η δημιουργία Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα νησιά

img_1051Στην αναγκαιότητα εφαρμογής ενός Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα νησιά αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη σημερινή θεματική ενότητα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη νησιωτικότητα.

Ο υπουργός Π. Κουρουμπλής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με τη πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, Gudrun Mosler – Tornestrom, η οποία συμμετέχει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Όπως τόνισε ο υπουργός , ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία στη συνάντηση των εννέα ηγετών του Νότου που θα γίνει τέλος του χρόνου, αρχές του 2017. Στόχος θα είναι να υπάρξει συντονισμός όλων των χωρών, προκειμένου στη Σύνοδο Κορυφής -στα πλαίσια της Μαλτέζικης Προεδρίας- να έχουμε μια οργανωμένη και συγκροτημένη παρέμβαση για τη διεκδίκηση ενός τέτοιου προγράμματος”.

Προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος της δημιουργίας του Αναπτυξιακού Προγράμματος θα επιδιωχθεί να υπάρξει τριμερής συνάντηση των υπουργών Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου και συνάντηση με τους περιφερειάρχες των αμιγώς νησιωτικών χωρών των Νοτίων χωρών.

“Αυτή η κινητικότητα θα εκδηλώσει με μεγάλη σαφήνεια τη βούληση μας να διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, επιτέλους, ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες των νησιών. Να μην είναι ένα πρόγραμμα διαπιστώσεων, αλλά υλοποίησης. Θέλω να σας καταστήσω κοινωνούς αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας και είμαι βέβαιος ότι δουλεύοντας από κοινού θα μπορέσουμε πραγματικά να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά κυρίως στο Αιγαίο”, είπε ο κ.Κουρουμπλής.

Τέλος όπως υπογράμμισε ο  κ. Κουρουμπλής, για το θέμα  θα προηγηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στο υπουργείο μία πρώτη συνάντηση με τους Περιφερειάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες, τους προέδρους των ΠΕΔ των νησιωτικών περιοχών και την ΚΕΔΕ.

Δείτε την ομιλία του υπουργού εδώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…