Άρθρο Localit 06 Σεπτεμβρίου, 2022

Π. Φάληρο: Βιωματικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που προέρχονται από όλες τις υπηρεσίες και τους τομείς, ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, επί τη ευκαιρία της επικείμενης έναρξης της νέας περιόδου.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με την συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου και η εισηγήτρια, Αμαλία Λεντζή (Νοσηλεύτρια, Εκπαιδεύτρια, Συγγραφέας), παρουσίασε με άμεσο, επιστημονικό αλλά και βιωματικό τρόπο στους εργαζόμενους, την παροχή Πρώτων Βοηθειών, σε περιπτώσεις  πνιγμών, λιποθυμίας, επιληψίας, ρινορραγίας, αιμορραγίας τραύματος καθώς και τις τεχνικές θέσης ανάνηψης.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να εκπαιδευτούν από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στα συγκεκριμένα θέματα σε απειλητικές και έκτακτες καταστάσεις για τη ζωή των συνανθρώπων μας, αποκτώντας τις αυτονόητες γνώσεις, ώστε να  μπορούν να αντιληφθούν έγκαιρα και να χειριστούν, σημαντικά έκτακτα περιστατικά.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για το ενδιαφέρον και την θετική ανταπόκριση τους και τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την σωστή αντιμετώπιση των ατυχημάτων για μικρούς και μεγάλους, διασφαλίζοντας όσο είναι δυνατόν, ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για την φιλοξενία των παιδιών μας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας».

Πρόθεση της διοίκησης των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και της Προέδρου τους, Μαίρης Τρύφων, είναι  να συνεχιστούν και να διευρυνθούν τα σεμινάρια, προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν επί του σοβαρού αυτού θέματος, όλοι οι  εργαζόμενοι καθώς και οι γονείς των παιδιών των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν ψύχραιμα και μεθοδικά σε ανάλογα έκτακτα συμβάντα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχίζουν οι εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αχαρνών

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων και βρεφών,…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλία: Μηνύσεις κατά υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, πρώην περιφερειάρχη, δημάρχων και Δασαρχείου για καταστροφή περιουσιών στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023

Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων η περιουσία καταστράφηκε από τα νερά της Κάρλας, κατέθεσαν μήνυση κατά…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται το δίκτυο βυθιζόμενων κάδων στο Αιγάλεω

Νέους βυθιζόμενους κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, τοποθέτησε ο Δήμος Αιγάλεω, σε σημεία της πόλης όπου…