Άρθρο Localit 27 Νοεμβρίου, 2023

Π. Φάληρο: Το πρόγραμμα της πόλης για την Υγιή Γήρανση, στο Ετήσιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων της Ουτρέχτης

Το πρόγραμμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την Υγιή Γήρανση, αλλά και η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην υποστήριξη των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, παρουσιάστηκε στο 35 Ετήσιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. που φιλοξενήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του συμβολαίου δέσμευσης στην τήρηση των βασικών πυλώνων του προγράμματος Υγιών Πόλεων, τον γενικό απολογισμό των δράσεων και εργασιών του έτους 2023, καθώς και την στοχοθεσία για τα επόμενα χρόνια.

Το Παλαιό Φάληρο, ως η δεύτερη πιστοποιημένη – εδώ και ένα χρόνο – ελληνική Υγιής πόλη, εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Φωστηρόπουλο, τον Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννη Αρκουμάνη και την συντονίστρια του προγράμματος Υγιών Πόλεων, Λίλιαν Φανιδάκη.

«Αντλήθηκε γνώση και εμπειρία, μέσα από συναντήσεις εργασίας, βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια, καθώς και ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών, με κυρίαρχο θέμα τα αστικά περιβάλλοντα, που αποτελούν την προμετωπίδα των Υγιών Πόλεων και είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της ευημερίας αυτών», όπως αναφέρει ο Δήμος Π. Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος έλαβε μέρος σε πρωτοβουλία του Μουσείου των Ηνωμένων Εθνών, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε μη εκπροσωπούμενες παγκόσμιες φωνές νέων (πρωτοστατούντων στην πρώτη γραμμή των κρίσεων), να έχουν βήμα και να ακουστούν από τους φορείς λήψης αποφάσεων.

Ενδιαφέρουσες επίσης απόψεις για τα βιώσιμα περιβάλλοντα διαβίωσης για τη συνολική ποιότητα ζωής, αλλά και για τη βελτίωση της υγείας των κατοίκων των πόλεων τους, αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του 35ου Ετήσιου Συνεδρίου του Π.Ο.Υ., ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου και η ομόλογός του, της Ουτρέχτης, Σάρον Ντάικσμα.

Σημειώνεται ότι η Ουτρέχτη έχει επιλεγεί από το 2020 ως η 2η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να ζήσεις, σύμφωνα με την κατάταξη του Δείκτη Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας (European Regional Competitiveness Index).

Η ολλανδική πόλη προσφέρει ένα από τα πιο υγιή και βιώσιμα περιβάλλοντα διαβίωσης στον κόσμο και μοιράζεται καινοτομίες και γνώσεις με άλλες πόλεις του πλανήτη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…