Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2022

Π. Φάληρο: Φιλοξενία όλων των παιδιών με πλήρη φάκελο στα Κ.Δ.Α.Π.

Στο Παλαιό Φάληρο, το Γραφείο Παιδείας του Δήμου, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, ενέταξε τα παιδιά των οποίων οι αιτήσεις δεν έλαβαν voucher,  (έχοντας πλήρη φάκελο βάση των οριστικών πινάκων της Ε.Ε.Τ.Α.Α.), στο «Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», 2022-2023.

«Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας, των οποίων τα παιδιά αν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν, δεν απορροφήθηκαν καθώς οι αρχικές θέσεις του προγράμματος ήταν περιορισμένες», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Η συμμετοχή των παιδιών έγινε χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες τους και ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Οι οικογένειες που δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί, μπορούν να απευθύνονται για διευκρινήσεις στο Γραφείο Παιδείας – 210 9815323 (από τις 08.00 ως τις 14.00).

Επίσης πληροφορίες για την διαδικασία και το πρόγραμμα δράσεων μπορούν να λάβουν:

  • Στο 1ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 2ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 3ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλεί όλες τις οικογένειες που μπορούν να κάνουν χρήση της παροχής, να ανταποκριθούν άμεσα και τονίζει ότι : «Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, άμεση είναι η αντίδραση μας στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που ανέκυψε με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών, λόγω μη εγγραφής τους στα Κ.Δ.Α.Π., αφού δεν έλαβαν voucher. Η Δημοτική Αρχή αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες γονέων και παιδιών, αποφάσισε  να δεχτούν τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όλους τους φακέλους που ήταν πλήρεις και δεν πήραν voucher, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών. Παρεμβαίνουμε αποφασιστικά και δεκάδες οικογένειες θα ξαναβρούν τον ρυθμό στην καθημερινότητά τους, που αναστατώθηκε από την δυσμενή έκβαση που είχαν οι αιτήσεις για τα παιδιά τους».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και αυτή τη σχολική χρονιά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και…

Ενδιαφέρουν 03 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκαν τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με επίκεντρο τη μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου…

Ενδιαφέρουν 02 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2026 στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονται σε…