Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2022

Π. Φάληρο: Φιλοξενία όλων των παιδιών με πλήρη φάκελο στα Κ.Δ.Α.Π.

Στο Παλαιό Φάληρο, το Γραφείο Παιδείας του Δήμου, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, ενέταξε τα παιδιά των οποίων οι αιτήσεις δεν έλαβαν voucher,  (έχοντας πλήρη φάκελο βάση των οριστικών πινάκων της Ε.Ε.Τ.Α.Α.), στο «Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», 2022-2023.

«Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας, των οποίων τα παιδιά αν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν, δεν απορροφήθηκαν καθώς οι αρχικές θέσεις του προγράμματος ήταν περιορισμένες», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Η συμμετοχή των παιδιών έγινε χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες τους και ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Οι οικογένειες που δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί, μπορούν να απευθύνονται για διευκρινήσεις στο Γραφείο Παιδείας – 210 9815323 (από τις 08.00 ως τις 14.00).

Επίσης πληροφορίες για την διαδικασία και το πρόγραμμα δράσεων μπορούν να λάβουν:

  • Στο 1ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 2ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 3ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλεί όλες τις οικογένειες που μπορούν να κάνουν χρήση της παροχής, να ανταποκριθούν άμεσα και τονίζει ότι : «Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, άμεση είναι η αντίδραση μας στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που ανέκυψε με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών, λόγω μη εγγραφής τους στα Κ.Δ.Α.Π., αφού δεν έλαβαν voucher. Η Δημοτική Αρχή αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες γονέων και παιδιών, αποφάσισε  να δεχτούν τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όλους τους φακέλους που ήταν πλήρεις και δεν πήραν voucher, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών. Παρεμβαίνουμε αποφασιστικά και δεκάδες οικογένειες θα ξαναβρούν τον ρυθμό στην καθημερινότητά τους, που αναστατώθηκε από την δυσμενή έκβαση που είχαν οι αιτήσεις για τα παιδιά τους».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»

Ανοικτή διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού», διεξάγει ο Δήμος Περάματος, από…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών του Δήμου Περάματος

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης από αγνώστους οι οποίοι παρίσταναν εργαζόμενους του Δήμου Περάματος,…