Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2022

Π. Φάληρο: «Έξυπνοι» βυθιζόμενοι κάδοι σε κεντρικά σημεία της πόλης

«Με επιμονή στις δράσεις αναβάθμισης της καθαριότητας και της αισθητικής της πόλης  και με παράλληλη αξιοποίηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου», όπως ενημερώνει, επενδύει στην εγκατάσταση συστημάτων βυθιζόμενων κάδων σε τέσσερα  κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι βυθιζόμενοι κάδοι, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία της πόλης:

  • Αγίου Αλεξάνδρου και Αμφιτρίτης
  • Ίριδος και Αγίου Αλεξάνδρου
  • Τρίτωνος και Αγίου Αλεξάνδρου
  • Νηρηίδων και Καλύμνου

Το συγκεκριμένο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης, συνολικού κόστους  296.806,40 ευρώ χρηματοδοτήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου, υπό τη μελέτη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας.

Ένας βυθιζόμενος κάδος που συγκεντρώνει τα απορρίμματα κάτω από το έδαφος, υπολογίζεται ότι αντικαθιστά κατά μέσο όρο 8 συμβατικούς υπέργειους. Το κάθε σύστημα αφορά έναν κάδο για σύμμεικτα απορρίμματα, καθώς και έναν κάδο ανακύκλωσης.

Η χωρητικότητα των νέων υπόγειων κάδων σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του Δήμου Π. Φαλήρου ανέρχεται στα 1.100 λίτρα, ωστόσο με τη διαδικασία συμπίεσης έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται μέχρι και τις 10.000lt.

Οι υπόγειοι κάδοι συμπίεσης πλεονεκτούν έναντι άλλων συμβατικών μεθόδων καθώς μειώνουν τη συχνότητα συγκομιδής έως και 80%, σε συνάρτηση και με αντίστοιχο κόστος αποκομιδής.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι λειτουργούν ρομποτικά, με αισθητήρες, οι οποίοι ανιχνεύουν πότε πρέπει να αρχίσει η συμπίεση των απορριμμάτων, ενώ η χωρητικότητα τους σε απορρίμματα μπορεί να υπέρ-δεκαπλασιαστεί μετά τη συμπίεση.  Επιπλέον, οι κάδοι συμπίεσης απορριμμάτων παρέχουν ευελιξία σε τύπο και διάταξη και δεν απαιτούν τροποποιήσεις στα υπάρχοντα απορριμματοφόρα, συμβάλλοντας δραστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πετρελαιοκίνητα απορριμματοφόρα τα οποία θα κινούνται πλέον λιγότερο.

«Οι νέοι “έξυπνοι” υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα αλλάξουν πλήρως το σύστημα αποκομιδής και θα προσδώσουν μια νέα αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης.

Παράλληλα η τοποθέτηση τους θα συμβάλλει στη γενική αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης και θα επιτευχθεί επιπλέον, η αποτροπή της έκθεσης των απορριμμάτων στην κοινή θέα και η ασφαλής αποθήκευσή τους χωρίς προβλήματα οσμών. Καλούμε τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Παλαιού Φαλήρου να υιοθετήσουν την προσπάθεια αυτή και να μην ρίχνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός.

Στόχος του Δήμου μας είναι να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων να επεκταθεί και περαιτέρω», δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αρταίων συστήνει ενεργειακή κοινότητα

Μεταξύ των Δήμων που συστήνουν την δική τους ενεργειακή κοινότητα, συγκαταλέγεται ο Δήμος Αρταίων, ο…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση της Συνοικίας των Προσφυγικών του Ταύρου

Μία μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Χαλκιδέων

Υπόγειοι κάδοι εγκαθίστανται από σήμερα Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του έργου…