Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2023

Π. Φάληρο: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 9 ωφελούμενοι του προγράμματος “Στέγαση και εργασία για τους αστέγους”

Στο Π. Φάληρο, οι πρώτοι εννέα ωφελούμενοι (μονοπρόσωπα νοικοκυριά) του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο υλοποιείται από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Νέας Σμύρνης και την ΑμΚΕ «Ίασις», εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα. Όπως σημειώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια και η 10η δικαιούχος να ανταποκριθεί και να ενταχθεί.

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» αποτελεί ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα και οι πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος αφορούν την κάλυψη βασικών υλικών αναγκών των ανθρώπων που διαβιούν κάτω από συνθήκες ένδειας και επικινδυνότητας.

Περιλαμβάνει:

  • Την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 24 μήνες  και ενδεχόμενη παράταση για άλλα δύο έτη
  • Την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
  • Την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες

και αφορά ωφελούμενους οι οποίοι ανήκουν στις παρακάτω ευάλωτες κοινωνικές ομάδες:

  • Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.
  • Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ως άστεγοι και διαβιούν στους δρόμους ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
  • Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.
  • Άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στην δράση εκφράζει την ικανοποίηση του καθώς «τα πρώτα νοικοκυριά και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έμπρακτα και ουσιαστικά τυγχάνουν και απολαμβάνουν των σημαντικών για την επανένταξη τους παροχών, αποδεικνύοντας στην πράξη την συνεχή προσπάθεια αλλά και αγωνία της Δημοτικής Αρχής να διευρύνει συνεχώς το  δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, αξιοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση κάθε δυνατότητα, μηχανισμό και κρατική χρηματοδότηση».

Την ευθύνη, την ενασχόληση και τον συντονισμό της δράσης έχει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου της οποίας η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική καθώς έρχεται  σε επαφή με τους καταγεγραμμένους στα μητρώα αστέγους και επιχειρεί να τους κινητοποιήσει ώστε να ξεφύγουν από τις δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες διαβιούν και να του προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και σημαντικής χρονικής διάρκειας πρόγραμμα έμπρακτης και πολύπλευρης υποστήριξης.

Επίσης το πρόγραμμα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δραστικότητα επί του θέματος της εργασίας των αστέγων. Προς αυτή τη κατεύθυνση πραγματοποιούνται παρεμβάσεις ενημέρωσης, με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και σεμινάρια για σημαντικά κοινωνικά θέματα, θέματα υγείας και πρώτων βοηθειών, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, εκθέσεις και μουσεία, αποσκοπώντας στην συνολική και ολοκληρωμένη επανένταξη τους.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…