Άρθρο Localit 30 Νοεμβρίου, 2022

Π. Φάληρο: Χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης- «Το Δένδρο της Αγάπης & της Προσφοράς»

Στο Παλαιό Φάληρο, τo άναμμα του «Δένδρου της Αγάπης και της Προσφοράς» (στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου), όπως κάθε χρόνο, έχει γίνει θεσμός προσφοράς και αλληλεγγύης και σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου, για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, όπως αναφέρει εμφατικά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, αποτελεί και σημαντική δράση στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου & Κοινωνικού  Συσσιτίου, ενώ στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊου και της οικονομικής – ενεργειακής κρίσης, έχουν πολλαπλασιαστεί οι  ανάγκες στήριξης και προσφοράς προς τους οικονομικά αδύναμους και ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Το δέντρο θα ανάψει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.30, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος. Από τις 12  έως τις 19 Δεκεμβρίου, καθημερινά (11:00-14:00 & 17:00-19:30), δημότες, φορείς και επιχειρήσεις, που θέλουν να βοηθήσουν θα μπορούν να επισκέπτονται το Δένδρο της Αγάπης& Προσφοράς, και να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στολίζοντάς το ταυτόχρονα με την αγάπη και της ευχές τους.

Οι εθελοντές του Δήμου,  θα είναι εκεί και θα  περιμένουν, τους πολίτες, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία όλων.

Για την Κυριακή 18/12 και παράλληλα με την εκδήλωση της φωταγώγησης του «Δέντρου της Αγάπης & της Προσφοράς» έχουν προγραμματισθεί happenings, παιχνίδια και θέαμα για τα παιδιά που θα ξεκινήσουν από τις 15.00 το απόγευμα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Θεατρική παράσταση, διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα», εικαστικές δραστηριότητες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια & κάλαντα.

Υπεύθυνος για τον συντονισμό της δράσης των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης ( τηλ. Επικοινωνίας 210 98 87139  / Ε-mail: antidimarxos.paideias@palaifaliro.gr).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας συγκεντρώνουν ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης

Η ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης ανέλαβαν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, θέλοντας να συνδράμει τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Παράταση μέτρων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας

Με διευρυμένο ωράριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές του δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν φιλοξενία…