Άρθρο Localit 01 Φεβρουαρίου, 2017

Οξεία κριτική του διατάγματος Τραμπ για την μετανάστευση από την Ευρωβουλή

Αυθαίρετη χαρακτήρισαν οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ευρωβουλή, σήμερα στις Βρυξέλλες, την πρόσφατη έκδοση του εκτελεστικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ, που επιβάλει την απαγόρευση εισόδου στην επικράτεια των ΗΠΑ σε υπηκόους επτά χωρών.

Πολλοί ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι είναι ενάντια στις βασικές αξίες των δυτικών δημοκρατιών, όπως η ελευθερία, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η αλληλεγγύη.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι χαιρέτισε τις διευκρινήσεις που εξέδωσαν οι αρχές των ΗΠΑ ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν θα επηρεαστούν από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, ακόμη και αν έχουν την ιθαγένεια μιας από τις επτά χώρες που αφορά το διάταγμα. Κατέστησε, ωστόσο σαφές, ότι «αυτό δεν αλλάζει τη συνολική μας αξιολόγηση για τις εκτελεστικές αυτές πράξεις (…) Η ΕΕ δεν θα γυρίσει την πλάτη σε όποιον έχει το δικαίωμα διεθνούς προστασίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό πρεσβεύουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…

Εκτός Συνόρων ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος» του Ευθύμη Βαρλάμη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

53 έργα παρουσιάζονται στη Bibliotheca Alexandrina με τη συμβολή διεθνών και ελληνικών φορέων, μεταξύ των…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…