16 Μαΐου, 2023

Υπουργείο Τουρισμού : Διαγωνισμοί “EUROPEAN CAPITAL” & “GREEN PIONEER OF SMART TOURISM”

Για την ενημέρωση και τη συμμετοχή σας:

 

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού 2023, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 5 Μαΐου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Smart Tourism», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε δύο διαγωνισμούς για την προώθηση του έξυπνου και αειφόρου τουρισμού στην ΕΕ, τη δικτύωση και την ενίσχυση των προορισμών και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.

 

Ο διαγωνισμός «European Capital of Smart Tourism 2024» (Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού) αναγνωρίζει τα επιτεύγματα των ευρωπαϊκών πόλεων ως τουριστικών προορισμών σε τέσσερις κατηγορίες: αειφορία, προσβασιμότητα, ψηφιοποίηση, πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργικότητα.

 

Ο διαγωνισμός «European Green Pioneer of Smart Tourism» (Ευρωπαϊκός Πράσινος Πρωτοπόρος του Έξυπνου Τουρισμού), διάδοχος του διαγωνισμού «European Destinations of Excellence» (EDEN), επιβραβεύει μικρότερους προορισμούς που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες στρατηγικές για την ενίσχυση του αειφόρου τουρισμού μέσω πρακτικών πράσινης μετάβασης.

 

Ο «Smart Tourism» (Έξυπνος Τουρισμός) είναι πρωτοβουλία της ΕΕ που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος COSME και αποτελεί διάδοχο της προπαρασκευαστικής δράσης που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε πόλεις των κρατών μελών της ΕΕ και του COSME (Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Κόσοβο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Υποβολή αιτήσεων και για τους δύο διαγωνισμούς θα είναι ανοιχτή ως τις 5 Ιουλίου 2023, 18:00 ώρα Ελλάδας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα: https://smart-tourism-capital.ec.europa.eu/index_en.

 

Οδηγίες για τις υποψήφιες πόλεις παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://smart-tourism-capital.ec.europa.eu/guide-applicants_en.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άλλοι φορείς 20 Ιουλίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με την ονομασία του κοινοβουλευτικού κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
Άλλοι φορείς 18 Ιουλίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψήφισμα του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης για τη φυλάκιση του Δημάρχου στη Χειμάρρα
Άλλοι φορείς 20 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία,...