Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

 Ωραιόκαστρο: Αναβαθμίζεται η περιφερειακή οδός στον Πεντάλοφο

Νέα βελτιωμένη όψη πρόκειται να αποκτήσει η περιφερειακή οδός στον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς η δημοτική αρχή προχωρά στη λειτουργική αναβάθμισή της. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίου, δικτύου ηλεκτροφωτισμού, ασφαλτόστρωση και διαγραμμίσεις.

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμός περιφερειακής οδού Πενταλόφου» υπογράφηκε στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και εκπρόσωπος της εταιρείας «Σακκος Χ. & Σια Ε.Ε.», που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο.

«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση, λειτουργική και αισθητική, του Δήμου μας. Στον Πεντάλοφο προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου, που θα βελτιώσει την όψη της περιφερειακής οδού και την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και θα γίνουν παρεμβάσεις, με σκοπό την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των οδηγών και των πεζών που χρησιμοποιούν το δρόμο. Επίσης, θα τοποθετηθούν παγάκια και θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Σκοπεύουμε να παραδώσουμε στους κατοίκους ένα έργο που θα εξυπηρετεί και θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του έργου, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν επιλέχθηκαν με σκοπό την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας τόσο των χρηστών – οδηγών, όσο και των πεζών και την εναρμόνιση της οδού με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική αναβάθμιση της περιφερειακής οδού Πενταλόφου με την κατασκευή πεζοδρομίου, κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού, την ασφαλτόστρωση της και την διαγράμμιση της.

Η εκτέλεση του έργου πρόκειται να αρχίσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Σύμβαση για έργα αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάρκο Πασαλίδη, ένα στολίδι για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά

Το πάρκο Πασσαλίδη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται…