Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2023

Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής στην πανευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση στο όρια της πόλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής με ομόφωνη απόφασή του απαγορεύει την πανευρωπαϊκή φασιστική συνάντηση στα όρια της πόλης.

Η φασιστική φιέστα είναι προγραμματισμένη να γίνει την 1η Νοεμβρίου του  από τις φασιστικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο 420, όπου στεγαζόταν παλιότερα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία των φρουρών των γραφείων της Χρυσής Αυγής Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καλεί το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στη δράση των φασιστικών οργανώσεων, να προστατέψουν την ελεύθερη πολιτική βούληση και να μεριμνήσουν για την προστασία της πόλης, του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών, καθώς ο δήμος  αδυνατεί να αποτρέψει τη συγκέντρωση αυτή μόνος του. Η απόφαση, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, έχει ήδη κοινοποιηθεί στα αρμόδια όργανα.

Να σημειωθεί  ότι φορείς της πόλης και της Βορειοδυτικής Αθήνας καλούν την ίδια ημέρα, στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μισό εκατομμύριο γερμανικά μπαλκόνια διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ρεύματος

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα γερμανικά μπαλκόνια που διαθέτουν ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Οχτώ επιπλέον δήμοι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Πρόκειται για τους δήμους Αγιάς, Αμυνταίου,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας ο Καλαματιανός χορός και το Δρώμενο Ευετηρίας της Νέδουσας

Ο Καλαματιανός Χορός και το Καρναβάλι Καθαράς Δευτέρας στη Νέδουσα Ταΰγετου (Δρώμενο Ευετηρίας) συγκαταλέγονται στις…