Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2018

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία, καλύτερη σήμερα η εικόνα

Ολονύκτια μάχη για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Σύμμαχός τους ήταν ο καιρός, καθώς οι άνεμοι τις τελευταίες ώρες είχαν εξασθενήσει.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  τη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα σήμερα φαίνεται να είναι καλύτερη, ενώ δεν υπήρξε κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο. Με το πρώτο φως της ημέρας μπαίνουν εκ νέου στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή υπήρξε γιγαντιαία και στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης επιχείρησαν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ επιχείρησαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη CANADAIR, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συνδράμουν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Οι δήμοι έχουν πάρει φέτος 40 εκατ. ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

«Πρέπει όλοι οι δήμοι να συνδεθούν στην ειδική πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα» «Οι δήμοι…

Ρεπορτάζ 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Θεσσαλονίκης φωτίζει την πόλη με σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις

Περισσότερο ποιοτικό φως και λιγότερο ενεργοβόρο απέκτησαν στην Θεσσαλονίκη οι πλατείες Αγίου Γεωργίου και Αρχαίας…

Ρεπορτάζ 03 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΔ Ηπείρου για το πρόγραμμα ανέργων 55+: Παράσταση διαμαρτυρίας όλων των ΠΕΔ στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας

Προτείνει διήμερο κλείσιμο των δημαρχείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…