Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2019

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η επιχείρηση μετακίνησης 1500 αιτούντων άσυλο από τη Μόρια

Ολοκληρώθηκε σήμερα στις 6.30 το απόγευμα η επιχείρηση μετακίνησης 1500 αιτούντων άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες και οι οποίοι διέμεναν κυρίως στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Συνολικά μετακινήθηκαν με δυο ναυλωμένα καράβια 1416 άτομα. Προορισμός τους το λιμάνι της Θεσσαονίκης.

Οι 635 μετακινήθηκαν στις 10.30 το πρωί με το πλοίο «Καλντέρα Βίστα». ‘Αλλοι 781 αναχώρησαν στις 6.30 το απόγευμα με το πλοίο «’Ακουα Μπλου».

Στο σύνολο τους σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μετακινηθούν σε δομές της βόρειας Ελλάδας. Οι 1000 περίπου θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές άλλες δομές της βόρειας Ελλάδας.

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και στη διάρκεια του ταξιδιού, κατάλληλο προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στους μεταφερόμενους.

Όπως τονίζεται η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, το Υπουργείο προστασίας του πολίτη τονίζει πως οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 60 εκ. ευρώ για θωράκιση των νησιών από τη λειψυδρία

Πρωτοβουλία για  την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέναντι στο μείζον πρόβλημα…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Βουλή τροπολογία για τον ΝΟΚ

Η τροπολογία προβλέπει ένταξη των κινήτρων και προσαυξήσεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού στον πολεοδομικό σχεδιασμό,…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στις Συκιές, αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης

Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη…