Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2022

Ολοκληρώνεται ο δρόμος προς την παραλία της Φυρής Άμμου στα Κύθηρα

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου “Ανακατασκευή οδού προς Φυρή Άμμο”, συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 74.400€ υπέγραψε ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Ανάδοχος είναι η εταιρεία “ΠΑΚΤΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ” και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (18,7%) ανέρχεται σε 60.510,12€ με το ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Προβλέπεται η ολοκλήρωση της οδού με τσιμεντόστρωση, η κατασκευή απορροών ομβρίων και η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης οχημάτων, για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 5 μήνες, ενώ υπενθυμίζεται ότι, το μεγαλύτερο μέρος της ασφαλτόστρωσης είχε γίνει το 2015-6, με ίδιους πόρους του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δημοτική  Αρχή Κυθήρων, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έθεσε σαφές πρόγραμμα για την βελτίωση των οδικών προσβάσεων προς τις δημοφιλείς παραλίες των Κυθήρων, προωθώντας τα μεγάλα οδικά έργα προς Μελιδόνι, Κακή Λαγκάδα, Καλαδί, Χαλκό και Φυρή Άμμο, μέσα από την αξιοποίηση σημαντικών χρηματοδοτήσεων, που κατέστησαν εφικτές χάρη στην διαρκή διεκδίκηση πόρων με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του νησιού.

Προστίθεται τέλος ότι, έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια η εκπόνηση μελετών και για τους δρόμους προς Φούρνους και Φελωτή, με στόχο την αναζήτηση χρηματοδότησης τους επόμενους μήνες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για το κύκλωμα εκβιαστών κατέθεσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων που…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για συνέχιση παροχής αρδευτικού νερού από τον ποταμό ΄Αρδα για τους αγρότες του Έβρου

Σε συνέχεια της διαπραγμάτευσης από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Βουλγαρία, υπεγράφη η…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη περιφερειαρχών με Τ. Θεοδωρικάκο και Θ. Λιβάνιο για ακρίβεια, εμπόριο, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις

Το ζήτημα της ακρίβειας, θέματα εμπορίου, υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας,  της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων …