Άρθρο Localit 21 Ιουλίου, 2022

Ολοκληρωμένη μελέτη δημιουργίας προσβάσιμων διαδρομών στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

“Η δημιουργία μιας πόλης απόλυτα φιλικής και φιλόξενης στα Άτομα με Αναπηρία, αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης”, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Κωνστατέλλος, κατά την παρουσίαση  ολοκληρωμένης μελέτης δημιουργίας προσβάσιμων διαδρομών σε όλη την πόλη, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στα ΜΜΕ. «Με άμεση υλοποίηση όσων προβλέπει η μελέτη σε πρώτο χρόνο, αλλά με μεσοπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία προσβάσιμης διαδρομής στο σύνολο των πλατειών, πάρκων και πεζοδρομίων της πόλης, συνολικού μήκους περίπου 440 χλμ. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερο φιλόδοξο με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο για μία κοινωνία ανθρώπινη και πολιτισμένη», όπως τόνισε.

Στόχος της μελέτης ήταν,  η καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στην πόλη, σε ό, τι αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και η άμεση παρέμβαση για την πλήρη εναρμόνιση όλων τον δημόσιων κτηρίων, των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των κοινόχρηστων χώρων της, με τις απαιτούμενες συνθήκες πλήρους εξυπηρέτησης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Τις βασικές στοχεύσεις της Δημοτικής Αρχής μέσα από τη μελέτη, εξήγησε η εντεταλμένη σύμβουλος εναρμόνισης δράσεων και έργων για ΑμεΑ,  Μαρία Φουρναράκη ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να επιδεικνύουν περισσότερο σεβασμό στα ΑμεΑ, καθώς η αδιαφορία πολλές φορές ακυρώνει όποια προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία συνθηκών προσβασιμότητας.

Η βασική δομή της μελέτης, κινήθηκε στους ακόλουθους άξονες:

1ο  στάδιο – Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε ότι αφορά θέσεις στάθμευσης, διαδρομές όδευσης και wc για ΑμεΑ.

2ο στάδιο – παρεμβάσεις με στόχο την άμεση βελτίωση της προσβασιμότητας της πόλης μας – αναλυτική καταγραφή 120 περίπου άμεσων παρεμβάσεων με κόστος 90.000 € και χρόνο υλοποίησης 6-12 μήνες που θα δημιουργήσουν συνθήκες προσβασιμότητας σε μεγάλο ποσοστό των επίκαιρων και πολυσύχναστων σημείων της πόλης

3ο στάδιο – ελεύθερες διαδρομές – διαδρομές ειδικού ενδιαφέροντος οι οποίες θα αποτελέσουν τα πρώτες αρτηρίες προσβάσιμων διαδρομών.

Τέλος, παράλληλα με τις παρεμβάσεις που ξεκινούν άμεσα, οι προσβάσιμες διαδρομές της πόλης θα ενταχθούν σε ειδική εφαρμογή πλοήγησης για έξυπνες συσκευές.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύνολο της μελέτης πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου εντός ολίγων ημερών για παρατηρήσεις και προτάσεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…