Άρθρο Localit 06 Νοεμβρίου, 2012

Όλες οι χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. σε ειδική έκδοση

Σε μία δύσκολη εποχή που η κρίση οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό στις προσπάθειες ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κρίσης.

Για την επίτευξη αυτών των  στόχων, η Ε.Ε.  θέσπισε απλούς, πρακτικούς και διαφανείς κανόνες για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Βασική θέση των συντακτών του Οδηγού είναι: «Ο προγραμματισμός είναι το ουσιαστικό κριτήριο της καλής διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέτοιου είδους κινήσεις διατηρούν τους ρυθμούς σε υψηλά επίπεδα τους στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020 σε μια Ένωση 27».

Στα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 δίδεται μεγάλη έμφαση στην έρευνα, στη στήριξη της ανάπτυξης δικτύων για εμπορεύματα, ανθρώπους και ενέργεια και συνέβαλαν στην καταπολέμηση των  επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής,  στην  επίτευξη οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς και στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων  εργασίας.

Για την επίτευξη αυτών των φιλόδοξων στόχων, η Ε.Ε.  θέσπισε απλούς, πρακτικούς και διαφανείς κανόνες για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Βασική θέση των συντακτών του Οδηγού είναι: «Ο προγραμματισμός είναι το ουσιαστικό κριτήριο της καλής διακυβέρνησης».

Η νέα έκδοση του οδηγoύ για τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 28 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήλωση Κ. Κουκά στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του ΣτΕ για τις συλλήψεις των αιρετών στην Τουρκία

Την έντονη ανησυχία σχετικά με τις συλλήψεις Τούρκων εκλεγμένων αξιωματούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε εκ…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 20 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης ζητά την άμεση απελευθέρωση του Ιμάμογλου και συγκρατουμένων του και αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους

Το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR) με δημόσια δήλωσή του εκφράζει την εξαιρετική ανησυχία…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 19 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης: Καταδικάζουμε κατά τον πιο αυστηρό τρόπο τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Marc COOLS και…