Άρθρο Localit 04 Μαΐου, 2018

Ολ. Γεροβασίλη: Μέσω ΑΣΕΠ η μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Λύση μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ προκρίνει η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με το θέμα μονιμοποίησης συμβασιούχων του Δημοσίου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό 247 τόνισε χαρακτηριστικά ότι εφόσον απαγορεύεται από το Σύνταγμα η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, τότε μπορεί να αυτό μπορεί να γίνει με προκήρυξη μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για αυξημένη μοριοδότησή τους.

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους όπως με τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες και τους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Επίσης η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι η λύση δεν αφορά γενικά τους συμβασιούχους του Δημοσίου. «Δεν μιλάμε για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου. Μιλάμε για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα αφορά τους υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα τους περιορισμούς που θέτουν οι θεσμοί, καθώς και ότι θα ακολουθηθούν ορθολογικές διαδικασίες που δεν θα προκαλέσουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι εργάζονται ως συμβασιούχοι από δέκα έως δέκα πέντε χρόνια.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, η  κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η διαδικασία αφορά περίπου 230.000 δημοσίους υπαλλήλους που εντάσσονται στο διοικητικό προσωπικό του στενού δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ.

Για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται με τη διαδικασία της κινητικότητας και της επιλογής των Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών, η κ. Γεροβασίλη τις απέδωσε  στο μεγάλο φορτίο που έχει πέσει σε ΑΣΕΠ και στις Επιτροπές.

Τέλος η  κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την  έκπληξή της  για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι θα ξηλώσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας  ότι μέχρι σήμερα οι Γενικοί Γραμματείς αλλά και τα στελέχη του Δημοσίου επιλέγονταν από τους υπουργούς,  ενώ με τη νέα διαδικασία η επιλογή θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια από τους περίπου 7.500 που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Κουκάς: Η φέρουσα ικανότητα των νησιών είναι δείκτης ποιότητας δημοκρατίας

Διοικητική φέρουσα ικανότητα και νησιωτικότητα στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής συζήτησης Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς Αντιπρόεδρος του…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…