Άρθρο Localit 04 Σεπτεμβρίου, 2020

Οικονομική ενίσχυση των νοσοκομείων Δράμας και Ξάνθης από την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας -Θράκης

Το ποσό των 5,1 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων Δράμας και Ξάνθης, όπως επίσης και για τον εξοπλισμό των κέντρων υγείας που βρίσκονται στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια της ΠΑΜΘ.

Ειδικότερα, θα διατεθεί το ποσό των 5.164.380 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα δυο νοσοκομεία και  στα κέντρα υγείας. Στο νοσοκομείο Ξάνθης θα διατεθεί ποσό 2.407.580 ευρώ, στο νοσοκομείο Δράμας ποσό 1.709.800 ευρώ, ενώ 1.047.000 ευρώ θα διατεθεί στα κέντρα υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο εξοπλισμός που θα αποκτηθεί θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα και στα κέντρα υγείας, αναβαθμίζοντας σημαντικά το συνολικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της προμήθειας του νέου εξοπλισμού, ο περιφερειάρχης Χρηστός Μέτιος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Έλενα Ροφαέλα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Δημήτρη Γαλανόπουλου και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Διεθνών Σχέσεων Κώστα Κουρτίδη.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μέτιος ανέφερε πως ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες υγειονομικής κρίσης, η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ακόμα πως η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στο πλευρό της κεντρικής διοίκησης για την κάλυψη αναγκών και πως για τον σκοπό αυτό διαθέτει σημαντικούς πόρους τόσο για τον εξοπλισμό όσο και για το προσωπικό των δομών υγείας. Επίσης, εξήρε το ρόλο της διοίκησης και του προσωπικού του νοσοκομείου Ξάνθης στην αποτελεσματική διαχείριση της επιβαρυμένης κατάστασης που υπήρξε.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ τιμά την πνευματική κληρονομιά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – Από την Σκιάθο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου αναδεικνύει τη διαχρονική παρουσία του Παπαδιαμάντη στον ελληνικό πολιτισμό

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΔΕ για την απώλεια του Δημάρχου Αντιπάρου Αναστάσιου Φαρούπου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για…

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…