Άρθρο Localit 04 Σεπτεμβρίου, 2020

Οικονομική ενίσχυση των νοσοκομείων Δράμας και Ξάνθης από την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας -Θράκης

Το ποσό των 5,1 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων Δράμας και Ξάνθης, όπως επίσης και για τον εξοπλισμό των κέντρων υγείας που βρίσκονται στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια της ΠΑΜΘ.

Ειδικότερα, θα διατεθεί το ποσό των 5.164.380 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα δυο νοσοκομεία και  στα κέντρα υγείας. Στο νοσοκομείο Ξάνθης θα διατεθεί ποσό 2.407.580 ευρώ, στο νοσοκομείο Δράμας ποσό 1.709.800 ευρώ, ενώ 1.047.000 ευρώ θα διατεθεί στα κέντρα υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο εξοπλισμός που θα αποκτηθεί θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα και στα κέντρα υγείας, αναβαθμίζοντας σημαντικά το συνολικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της προμήθειας του νέου εξοπλισμού, ο περιφερειάρχης Χρηστός Μέτιος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Έλενα Ροφαέλα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Δημήτρη Γαλανόπουλου και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Διεθνών Σχέσεων Κώστα Κουρτίδη.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μέτιος ανέφερε πως ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες υγειονομικής κρίσης, η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ακόμα πως η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στο πλευρό της κεντρικής διοίκησης για την κάλυψη αναγκών και πως για τον σκοπό αυτό διαθέτει σημαντικούς πόρους τόσο για τον εξοπλισμό όσο και για το προσωπικό των δομών υγείας. Επίσης, εξήρε το ρόλο της διοίκησης και του προσωπικού του νοσοκομείου Ξάνθης στην αποτελεσματική διαχείριση της επιβαρυμένης κατάστασης που υπήρξε.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με αντιπροσωπεία της Ένωσης…

Ευρωπαϊκά 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στη Σύνοδο του Δικτύου B40 στο Ζάγκρεμπ

Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ…

ΚΕΔΕ 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στην παρουσίαση του Hellenic Heritage

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη παρουσιάστηκε την Πέμπτη 5/2…