Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2014

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης

1408b8740e7e3d9005e41081f87024b3_XLΤις τέσσερις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών που συνέρχεται στις Βρυξέλλες.

Πρώτη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον υπουργό είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Πρωταρχικής σημασίας για την Ελληνική Προεδρία, είπε ο κ. Μιχελάκης, είναι η προώθηση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεύτερη προτεραιότητα, η στήριξη του κοινού νομίσματος, αλλά και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία. «Αυτό σημαίνει εμβάθυνση της ΟΝΕ, με κύριο άμεσο βήμα την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τρίτη προτεραιότητα  το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ο υπουργός Εσωτερικών στα μέτρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων ανέφερε και αυτά του «επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, εκείνων που δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και δεν δικαιούνται άσυλο» καθώς και του χτυπήματος των εγκληματικών κυκλωμάτων που διακινούν ανθρώπους από διάφορες περιοχές του κόσμου προς την Ευρώπη».

Τέλος, η τέταρτη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας είναι ο επαναπροσδιορισμός των Θαλάσσιων Πολιτικών της Ένωσης «με άξονα την ανάπτυξη, περιλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας, και την ασφάλεια, όπου περιλαμβάνεται ο καθορισμός και η διαχείριση των θαλάσσιων ζωνών, καθώς ο  υποθαλάσσιος πλούτος μπορεί να αποτελέσει, στο ορατό μέλλον, την απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του ενεργειακού μας εφοδιασμού».

Στην ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας βρίσκεται και η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Διεύρυνσης με στόχο την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας  ιδιαίτερα χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η ενταξιακή πορεία των χωρών της περιοχής αυτής, έχει αποκτήσει, κατά τα τελευταία δύο έτη, μια σαφή δυναμική χάρη στην προσχώρηση της Κροατίας, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το Μαυροβούνιο και την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Σερβία», είπε ο κ. Μιχελάκης.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για «την  υποστήριξη της Επιτροπής των Περιφερειών στις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναθεώρηση του συστήματος της Τρόικας, ώστε να διασφαλιστεί η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου και η υποχρέωση λογοδοσίας της».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάνω από 323.303 καταγεγραμμένα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σ΄ όλη τη χώρα

Συνολικά 1.378.645 ζώα συντροφιάς έχουν καταγραφεί στην ψηφιακή πλατφόρμα ΕΜΖΣ (Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς). Αναφορικά…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίθεση σε υπάλληλο της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Κυψέλη

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…