Άρθρο Localit 29 Νοεμβρίου, 2022

Οι μαθητές της Καρδίτσας συμμετέχουν σε δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών

Δράση ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών στις σχολικές μονάδες, οργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Στόχος της δράσης είναι, οι μαθητές να αποδείξουν ότι νοιάζονται για το περιβάλλον, αφού με την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών μειώνονται τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή, συνεισφέροντας έτσι στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και επιπλέον νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους, καθώς η εταιρεία ανακύκλωσης EASTWEST που συλλέγει τα ρούχα και τα παπούτσια ανταποδίδει στον Δήμο δωροεπιταγές που μοιράζονται σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καρδίτσας από το 2019 εφαρμόζει την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών και προσπαθεί να αυξήσει την ανακύκλωση σε όλες τις μορφές της. Ήδη μέσα στην πόλη υπάρχουν 50 κάδοι ανακύκλωσης, εξυπηρετώντας όλες τις γειτονιές.

Μάλιστα το 2019 ανακυκλώθηκαν 20,150 τόνοι, το 2020 48,125 τόνοι και  το 2021 56,425 τόνοι ρούχων και παπουτσιών.

Η ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών οργανώνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη χωροθέτηση ειδικών κάδων, που παραχωρεί η εταιρεία ανακύκλωσης EASTWEST, με την οποία ο Δήμος Καρδίτσας διατηρεί σύμβαση συνεργασίας, η οποία αναλαμβάνει και τη συλλογή του υλικού που κατόπιν προωθεί προς επαναχρησιμοποίηση  και ανακύκλωση.

Η συνεργασία του Δήμου με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποβλέπει όχι μόνο να συγκεντρωθούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες ειδών ιματισμού αλλά και να καλλιεργηθούν ταυτόχρονα στους νέους μαθητές η περιβαλλοντική συνείδηση και η αλληλεγγύη.

Η εταιρεία  EASTWEST θα ανταμείψει οικονομικά τις σχολικές μονάδες, ανάλογα με την ποσότητα ρούχων και παπουτσιών που θα συλλέξουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έδεσσα: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου, που χρηματοδοτείται από το…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ). Στόχος είναι εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση  ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Παγγαίου

Μωβ κάδοι για την ολοκληρωμένη διαχείριση ειδών ένδυσης και υπόδησης, και λοιπών υφασμάτινων ειδών, τοποθετούνται…