Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” ζητούν παρέμβαση δήμων και ΚΕΔΕ για τη διασφάλιση της εργασίας τους

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων “Βοήθεια στο Σπίτι” καλεί την ΚΕΔΕ και τους δήμους της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα, μετά την απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει εν μέρει τον διαγωνισμό τινάζοντας στον αέρα την ολοκλήρωση της προκήρυξης 4Κ/2020.

«Αυτή τη στιγμή 2909 εργαζόμενοι έχοντας αγανακτήσει από την έκβαση των πραγμάτων, έχοντας απογοητευτεί από τα συνεχόμενα εμπόδια και κωλύματα που βρίσκουμε διαρκώς στο δρόμο για την διασφάλιση της εργασίας μας είμαστε πολύ θυμωμένοι.

Απαιτούμε από εσάς να πάρετε δημόσια θέση και πρωτοβουλίες, να πράξετε τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις το συντομότερο δυνατό, και να φροντίσετε για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη ότι «επί σειρά μηνών 15 πανελλαδικά σωματεία επιδιώκουν μία συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, «ο οποίος όμως αρνείται πεισματικά να δει τα Σωματεία εντείνοντας έτσι την αγωνία και ανασφάλεια των εργαζομένων.

Υπενθυμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» πολλά χρόνια έβαλαν «πλάτη» στο υποτυπώδες κοινωνικό κράτος στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δουλεύοντας με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της χώρας, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα».

Τονίζει ότι οι εργαζόμενοι διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση  και τις επιπτώσεις της, καθώς και την υγειονομική κρίση «πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός…».

«Σήμερα, συμπληρώνει, εξακολουθούμε να είμαστε καθημερινά στις υπηρεσίες των ευάλωτων πολιτών προσπαθώντας να επιλύουμε διάφορες δύσκολες καταστάσεις με όλες τις συνέπειες που απορρέουν συμπεριλαμβανόμενου στην παρούσα φάση και την ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα με όλα αυτά προσπαθούσαμε να διασφαλίσουμε κάθε χρόνο επί 20 χρόνια τη συνέχιση της εργασίας μας αφού καμιά Κυβέρνηση δεν είχε τη πολιτική βούληση να κάνει το αυτονόητο που με δεδομένο ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και ο πιο ανίδεος αντιλαμβάνεται ότι η πραγματική φύση εργασίας μας είναι αορίστου χρόνου.

Αντί αυτού μας οδήγησαν σε μία προκήρυξη που δυστυχώς προς ώρας καταρρίπτεται εν μέρει από το ΣΤΕ στο παρά πέντε αφού στις περισσότερες κατηγορίες έχουν βγει ήδη τα φεκ διορισμού από τον ΑΣΕΠ, ενώ δεν έχει βρεθεί επίσημα λύση για τους 163 εργαζόμενους που είναι εκτός προκήρυξης μετά από 20 χρόνια εργασίας.

Εν ολίγοις όλα αυτά τα χρόνια έχουμε τραβήξει ένα Γολγοθά που από ότι φαίνεται δεν έχει τέλος.

Φτάνει πια !!! Δεν αρκούν τα θετικά ψηφίσματα και τα λόγια .

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας !!!

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει πολιτική εις βάρος μας !!!».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνικός έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Διονύσου τη Δευτέρα 12/12

Τεχνικός έλεγχος και δοκιμαστική ήχηση, 8 ηλεκτροκίνητων και 8 χειροκίνητων σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί στον…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεισφορά τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας

Στο πνεύμα και στο κλίμα των Αγίων Ημερών και στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων…