Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι Ελβετοί απέρριψαν τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας ανθρώπων με την ΕΕ

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν κατά πλειοψηφία την πρωτοβουλία του μεγαλύτερου ελβετικού κόμματος να καταργηθεί η συμφωνία που επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο SRF σήμερα.

Το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης του Κέντρου (SVP-λαϊκιστική δεξιά) ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα με αντικείμενο τη συγκεκριμένη συμφωνία της ΕΕ, μια ψηφοφορία που θεωρήθηκε ως μια σημαντική δοκιμασία προσέγγισης των ξένων που αποτελούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως βάσει της πρόβλεψής του, που βασίζεται σε μερικά αποτελέσματα από το σημερινό δημοψήφισμα, η πρόταση απορρίφθηκε με ποσοστό 63% κατά έναντι 37% υπέρ.

Η πρωτοβουλία του SVP, το οποίο εκτιμά πως η Ελβετία «υφίσταται ανεξέλεγκτη και τεράστια μετανάστευση» και πως «οι θέσεις εργασίας απειλούνται», έχει στόχο την ακύρωση της Συμφωνίας για την Ελεύθερη Κυκλοφορία Προσώπων (ALCP) που υπογράφηκε το 1999 με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το SVP άσκησε πιέσεις για τον έλεγχο της μετανάστευσης, προτάσσοντας ορισμένα επιχειρήματα που οι πολιτικοί υπέρ του Brexit χρησιμοποιούσαν την περίοδο πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Περιέγραφε μια ζοφερή εικόνα όπου οι νεαροί ξένοι παραγκωνίζουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία Ελβετούς, η στέγαση είναι ακριβότερη, τα σχολεία είναι υπερπλήρη και στα ΜΜΜ επικρατεί συνωστισμός.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…