Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2014

Οι έλεγχοι των συμβάσεων ξεκινούν από δέκα δήμους και το υπουργείο Πολιτισμού

118051-dimosioi-ypalliloi31 (1)Από το υπουργείο Πολιτισμού και  δέκα μεγάλους δήμους της χώρας ξεκινά το Σώμα  Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το έλεγχο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε αορίστου. Συνολικά θα ελεγχθούν  5.300 συμβάσεις και δίνεται προτεραιότητα στους  οργανισμούς με τον μεγαλύτερο αριθμό μετατροπής συμβάσεων.

Έτσι, σύμφωνα με την «Καθημερινή» η αρχή θα γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού και τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πατρέων και Ρεθύμνου.

Πάντως οι «δεξαμενές» απολύσεων, μεταξύ αυτών και αυτή που θα προκύψει από τον επανέλεγχο των συμβάσεων , πρέπει να είναι  «γεμάτες» μέχρι τον Σεπτέμβριο που επιστρέφει η τρόικα. Με δεδομένο δε ότι  η τρόικα επιμένει να αρνείται την ένταξη στο μνημονιακό στόχο των 6.500 απολύσεων τους περίπου 7.000 συμβασιούχους, των οποίων καταργούνται  οι προσωρινές διαταγές παραμονής τους στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις,  είναι ορατός ο κίνδυνος να υπερδιαπλασιαστούν οι απολύσεις, ενδεχόμενο που θέτει σε συναγερμό τόσο  το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και τα συγκυβερνώντα κόμματα. Ενδεικτικό χαρακτηριστικό της αγωνίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι και η επιστολή του Κ. Μητσοτάκη προς την ΚΕΔΕ με την οποία ζητά «χέρι βοηθείας»   να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις οι έλεγχοι στους δήμους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…

Ρεπορτάζ 15 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το e-Kouros στους Δήμους: Νέα ψηφιακή εποχή για τον σχεδιασμό αθλητικής πολιτικής

Η ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Αθλητισμού ενώνουν δυνάμεις για σύγχρονη αθλητική πολιτική στους Δήμους μέσω…

Ρεπορτάζ 13 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: «Έξυπνες» διαβάσεις έξω από 8 σχολικές μονάδες του Δήμου

«Έξυπνες» διαβάσεις σε σχολικές ζώνες για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει…