Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2024

Oι δενδροφυτεύσεις του Δήμου Αθηναίων σε διαδραστικό χάρτη

Τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις δενδροφυτεύσεις, που γίνονται στην πόλη σε πραγματικό χρόνο, θα έχουν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι, με την «πράσινη» εφαρμογή Athens Trees.

Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα που δημιούργησε η ΔΑΕΜ Α.Ε,  σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γ. Αποστολόπουλο, όπου απεικονίζονται όλες οι νέες δενδροφυτεύσεις, ο αριθμός και το είδος των δένδρων που φυτεύονται αλλά και τα ακριβή σημεία τους, σε ένα διαδραστικό χάρτη.

«Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που συνυπογράψαμε με τους πολίτες της Αθήνας έχει ενεργοποιηθεί. Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Δενδροφυτεύσεων της ΔΑΕΜ Α.Ε. συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής για μία πράσινη, βιώσιμη και οικολογική Αθήνα. Ήδη η Διεύθυνση Πρασίνου έχει τοποθετήσει πάνω από 1000 δένδρα από την αρχή του έτους. Δίνοντας προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες, στοχεύουμε να μετατρέψουμε την Αθήνα σε μια σύγχρονη μητρόπολη για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες», σημειώνει ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.

Στον σχεδιασμό του εν λόγω συστήματος , όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων,συνέβαλαν επίσης, η Διεύθυνση Πρασίνου – Αστικής Πανίδας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης, Πάρης Χαρλαύτης και το Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής – Επικοινωνιών, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτόμων Εφαρμογών, Δήμητρα Σιδερή και το Τμήμα Διαχείρισης Γεωχωρικών Δεδομένων Πόλεως.

Δείτε το νέο πληροφοριακό σύστημα Δενδροφυτεύσεων του Δήμου Αθηναίων:

https://athenstrees.cityofathens.gr/

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…